Tyska F1-fans: ”Sluta Michael”

SPORTBLADET

Men ”Schumi” vägrar ge upp

Foto: Michael Schumacher.

Det tyska folket har tänkt om.

Majoriteten tycker att Michael Schumacher har gjort sitt.

Men själv ger han inte upp:

- Jag ser fram emot tävlingen i Malaysia, säger han.

Mercedes GP kom till premiären fyllda av själförtroende eftersom de varit klart snabbast under testerna i Barcelona. Michael Schumacher pratade om att han var tillbaka i toppen, men snart blev det tydligt att Australien var en misslyckad helg. Den sjufaldige mästaren missade den tredje kvalomgången och Nico Rosberg hade ingenting att göra med tätstriden.

I loppet tvingades sedan båda förarna att bryta loppet.

Efter det röstade en majoritet av läsarna på internetsajten Motorsporttotal för att Michael Schumacher har gjort sitt och den förre F1-föraren Christian Danner var tydlig i sin kommentar:

– Jag har alltid sagt att Nico Rosberg kör över Michael, säger han till Auto Bild Motorsport.

– Det var så i fjol och varför skulle det ändras i år. I och med att Ferrari hade ett system där alla koncentrerade sig på honom och man även utvecklade däcken efter hand önskemål gjorde att folk trodde att han kunde gå på vatten, men det kan ingen.

Blygsam målsättning

Efter premiären sa teamchef Ross Brawn att teamet hade haft problem under hela helgen i Australien och han reviderade sitt mål om att förarna borde vara bland de sex främsta.

Inför säsongens andra lopp är målet enligt Motorsportchefen Norbert Haug i stället att teamet ska göra ett bättre lopp än i premiären.

– Vi hade absolut velat göra en bättre premiär än vad vi gjorde, det var en stor besvikelse för oss alla, säger Michael Schumacher i ett pressmeddelande.

– Vi ser detta som en ny utmaning och det är för tidigt att räkna bort oss. Alla i teamet är positiva och vi vill attackera, jag förväntar mig att den här helgen blir bättre och något vi kan bygga vidare på.

I fjol var Mercedes trea i Malaysia, Nico Rosberg tog då stallets första pallplats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1