Efter kraschen – han ska tillbaka

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag mår ändå rätt okej”

Bilen som Kubika kraschade med inför årets säsong.
Foto: Scanpix
Bilen som Kubika kraschade med inför årets säsong.

Robert Kubica kommer tillbaka.

Senast 2012.

- Svaret på den frågan är ja, säger polacken.

Renaults förare kraschade när han körde rally inför årets säsong och efter flera operationer är han nu på väg tillbaka. Han arbetar med rehabiliteringen och mår, efter omständigheterna, bra.

- Jag minns ingenting av olyckan, men jag är medveten om det konsekvenser som den har fått. Men för mig så känns det som om det aldrig har hänt, säger han och han menar att han inga som helst problem psykiskt.

- Absolut inte. Jag är fortfarande svag i kroppen, men allt som allt så är min form ändå rätt bra. Jag har fått tillbaka min normala vikt och sedan ett par veckor tillbaka så kan jag gå utan något hjälpmedel. Jag mår ändå rätt okej.

Han tror inte att han kommer att  ha några problem med att köra en F1:a igen:

- Man glömmer inte bort hur man cyklar. Numera kör jag racing på TV:n och de spelen njuter jag av på samma sätt som jag alltid gjort och det är också bra.

Renaults stallchef Eric Boullier har förklarat att Nick Heidfeld får lämna sin plats så snart Robert Kubica är tillbaka, men något datum för en comeback finns det inte än.

- Som sagt, jag är nöjd med hur saker och ting går framåt. Framstegen är så som vi förväntat oss och det har inte tillstött några komplikationer, säger Robert Kubica.

Till vintern hoppas han kunna ge ett nytt besked om sin återkomst på banan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN