Schumacher tillbaka på F1-toppen

SPORTBLADET

Tysken snabbast i Jerez

Foto: Michael Schumacher.

Michael Schumacher är tillbaka.

I toppen.

Han var snabbast i Jerez på fredagen.

Den förre stormästaren visade att hans Mercedes visst kan köra fort- Under den andra testdagen i Jerez körde han 112 varv och han hade den snabbaste tiden 1:20.352, det var 61 hundradelar snabbare än Felipe Massa, Ferrari.

Körde långt

– Det var en väldigt produktiv dag och självklart är jag väldigt glad över detta, säger Michael Schumacher till Motorsporttotal.

– Vi koncentrerade oss på longruns och vi kunde köra många kilometer i dag. Det är positivt för tillförlitligheten. Dessutom kunde vi samla mycket information inför vidareutvecklingen av bilen. En anledning till att vi var snabbare än många andra var att vi körde med de mjuka däcken, det finns team som inte testat de än men det finns självklart andra team som också kört med dem. Vi rör oss framåt, precis som det ska vara under testerna. Samtidigt är vi medvetna om att vi måste fortsätta att arbeta hårt.

Pratades om McLaren

Troligen körde Michael Schumacher med en ganska tom tank när han satte sin snabba tid, för annars var han i snitt ungefär en sekund långsammare än Red Bull och Mark Webber.

Michael Schumacher ska testa även i morgon, det ska däremot inte Felipe Massa. Han har kört över 200 varv på sina två dagar och lämnar nu över till Fernando Alonso. Under eftermiddagen hade han något sämre tider, mellan 1,26 och 128 vilket tyder på att han hade mycket bränsle ombord.

McLaren var det stora samtalsämnet under förmiddagen då det snackades om deras gömda avgassystem och de U-formade sidepodsen. Annars tog Jenson Button det lugnt och testade inställningar, han gjorde inte mer än sex varv för att försöka sätta en tid och var trea totalt.

Tung dag för Maldonado

Annars var det två nykomlingar som drog till sig uppmärksamheten, Pastor Maldonado och hade problem med KERS under och när han sedan kom tillbaka till banan så kraschade han i utgången av kurva fyra när det återstod ungefär 75 minuter av passet och Sergio Perez placerade ofrivilligt sin Sauber i en däckstapel.

Lotus körde longruns under förmiddagen och Jarno Trulli låg på tider mellan 1,23 och 1,24 med mjuka däck, men teamet kom inte tillbaka på eftermiddagen eftersom de hade ett mekaniskt problem och de efterfrågade reservdelarna fanns på fabriken i Storbritannien.

Testerna fortsätter under lördagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1