Jämnt i herrarnas storslalom

SPORTBLADET

Tungt för Olsson i Garmisch-Partenkirchen

I storslalomens första åk imponerade norske Aksel Lund Svindal mest och avslutade som etta.

För Matts Olsson blev det ingen framgångssaga.

– Det är en så kort bana så man har inte råd att göra fel egentligen, säger en besviken Matts Olsson.

98 åkare gör upp om äran i herrarnas storslalom i Garmisch-Partenkirchen. Som väntat blev det ingen rolig historia för det svenska hoppet Matts Olsson som hade problem vid en port och tappade tid. Han ligger nu på 21:a plats som bäste, och enda, svensk i tävlingen. Det är visserligen tätt mellan åkarnas tider men Matts Olsson har mer än en och en halv sekund upp till pallplatserna.

– Jag är missnöjd, det blev för många skitsvängar. Nu är det inte så mycket att fundera på, det är bara att försöka åka så snabbt man kan, säger Matts Olsson till TV4.

Även för amerikanen Bode Miller, som kan göra upp om medaljerna en dag när allt stämmer, hade det tungt. Miller inledde riktigt bra och låg etta efter första mellantiden men efter några misstag gav han upp och tog sig oinspirerat in över mållinjen nästan två sekunder efter Aksel Lund Svindal.

Spännande medaljstrid

I toppen är det dock riktigt tätt inför det andra åket och en dramatisk medaljstrid är att vänta. Norrmannen Aksel Lund Svindal startade som tvåa och körde ett mer eller mindre felfritt lopp och gled in som etta. Den placeringen behöll han och den enda som var riktigt nära att hota var österrikaren Philipp Schörghofer som just nu ligger fem hundradelar bakom.

Trea inför andra åket är kroaten Ivica Kostelic som placerade sig 23 hundradelar efter norrmannen.

Om Aksel Lund Svindal tar en medalj i dagens storslalom blir det 28-åringens sjunde VM-medalj i karriären.

Fotnot: Omgång två inleds 13:30

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint