F1-premiären är i farozonen

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Bahrainprotester fortsätter

Foto: AFP

Kaoset i Bahrain stoppar helgens GP2-lopp.

Nu är F1-premiären hotad.

– Håller det i sig är det omöjligt att köra F1 här, säger Marcus Ericsson.

Svensken försökte i går att ta sig ut ur Bahrain där demonstranter nu kräver politiska och sociala reformer. Läget har förvärrats och natten till torsdag stormade polisen ett tältläger med demonstranter, hittills har minst fyra människor dödats och runt 300 personer har skadades. Och i går ställdes helgens GP2-lopp in.

– Det är väldigt oroligt, mycket poliser, militär och pansarvagnar. Det är sådant man ser på film, inte något man vill befinna sig i, säger Marcus Ericsson.

– Som det ser ut nu går det aldrig att genomföra en F1-premiär. Sedan vi kom hit har det blivit värre för varje dag och det går i fel riktning. Nu är stämningen hotfull och vi fokuserar på att ta oss härifrån.

”Tar beslut på tisdag eller onsdag”

F1-premiären är planerad till den 13 mars, men redan den 3 mars ska de avslutande testerna genomföras i huvudstaden Manama. Även om arrangörerna och FIA:s president Jean Todt ser lugnt på situationen så är teamen och Bernie Ecclestone av en annan åsikt:

– Vi tar ett beslut på tisdag eller onsdag, säger F1-gurun som inte utesluter att tävlingen stryks ur kalendern.

– Om läget fortsätter att vara så som det är nu går det inte att köra. Så om det inte lugnar sig till onsdag tror jag att vi måste ställa in.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN