”Schumi” med på listan trots den sega säsongen

avAnna Andersson

Motorlistan 15/4

Foto: Getty
Michael Schumacher.

MOTORLISTAN

1) Sebastian Vettel

Två segrar på lika många lopp. Red Bulls världsmästare tycks ha hittat storformen och är mycket målmedveten.

•Viasat Motor och Kanal 10 lördag kl 08.00 Viasat Motor söndag kl 09.00

2) Johan Stureson

En vecka kvar till STCC-premiären och han var snabbast på det stora testet, före Colin Turkington och Rickard Rydell som gör en intressant comeback inom svensk racing.

3) Nick Heidfeld

Lotus/Renaultförarens tredjeplats i Malaysias F1-deltävling var imponerande, hans start var imponerande och hans öppna brev till svårt skadade Robert Kubica imponerar det med. Det visar att det finns en människa bakom visiret.

4) Mikko Hirvonen

Är i delad ledning av WRC tillsammans med Sebastian Loeb. I helgen körs VM-deltävlingen i Jordanien, starten går i dag eftersom arrangörerna tvingades styrka torsdagens tävlande. Anledningen var att materialet inte hunnit fram i tid.

5) Lars S Björndahl

Har fått VM-finalen i isracing till Sverige och Uppsala. Förhoppningen är 10 000 åskådare i från flera europeiska länder. Han hoppas även på att VM-finalen kommer att stanna i Uppsala när nu SM-finalen i bandy flyttas i från staden 2013.

6) Robert Kubica

Den skadade F1-föraren gör framsteg och den 1 maj vill han åka till Rom och träffa påven Benedikt XVI. Läkarna räknar med att han snart ska kunna gå igen.

7) Michael Schumacher

Inte för sin fart på F1-banan men för att han återigen tar med Sebastian Vettel i sitt lag och kör Race of Champions. I år avgörs tävlingen i Frankfurt inför 50 000 åskådare den 4-5 december.

8) PG Andersson

Rallyföraren och hans kartläsare Emil Axelsson är på Kanarieöarna för den andra deltävlingen i IRC: Målet är en plats bland de tio främsta, det är en tuff målsättning.

9) Timmy Hansen

Trea i Formel BMW Europe förra året och nu satsar han på Formel Renault Eurocup. Säsongsstart i helgen.

10) Robert Dahlgren

Han kör WTCC och loppet i Marocko ersätts av en tävling i Budapest den 5 juni.
 

Motorstopp:

Ross Brawn

Mercedes är årets stora besvikelse inom F1, på två lopp har teamet tagit två poäng. Nu pratar både stallchefen och motorsportchefen Norbert Haug om att det kanske är läge att bygga en helt ny bil.

ARTIKELN HANDLAR OM