Får sparken – för att han är för tjurig

SPORTBLADET

Indianerna kickar stjärnan – och Dackarna signar Davidsson från mästarlaget

Han var näst bäste poängplockare i år.

Ändå sparkar Indianerna nu ut stjärnan Ryan Sullivan.

– Han är för tjurig, säger klubbens ordförande Dan-Åke Moberg.

Foto: Ryan Sullivan.

Ryan Sullivan var en av förarna bakom Indianernas SM-final tidigare i höst. Men trots att han var näst bäste poängplockare under säsongen så erbjuds han inget nytt kontrakt.

– Det är en person som har svårt med humöret. Det är så mycket besvär med honom, säger klubbens ordförande Dan-Åke Moberg till Nerikes Allehanda.

Enligt tidningen fick Sullivan ett raseriutbrott sedan han petats och underpresterat redan i den andra matchen, borta mot Västervik. Den förre VM-trean ska sen också ha surat i depån vid ett flertal tillfällen under säsongen när han inte fått köra.

– Vi tänker inte erbjuda Ryan något nytt kontrakt, han är för tjurig, säger Moberg.

Klubben har i stället förlängt kontraktet med Joonas Kylmäkorpi.

Dackarna storsatsar

Mer speedway:

Efter att ha floppat rejält i år storsatsar nu Dackarna inför nästa säsong. Svenske VM-föraren Fredrik Lindgren har förlängt med ytterligare två år, och i dag gjorde man också klart med JVM-mästaren Darcy Ward - och den från Piraterna sparkade Jonas Davidsson.

Davidsson låg bakom Piraternas SM-guld för några veckor sedan, men fick sen via sms reda på att han inte ingick i klubbens planer.

– Vi hade pratat lite kontrakt, men stod väldigt långt från varandra. Det kändes som att de hade haft klart med en annan förare en bra stund, säger han till TT.

I stället blir det nu Dackarna, som slog till blixtsnabbt.

– Vi har alltid velat ha duktiga svenskar och nu har vi tre av de allra bästa, säger klubbchefen Jörgen Kling.

Förutom Davidsson och Lindgren finns också Andreas Jonsson i laget. Till det spetsas truppen också med förre juniorvärldsmästaren Darcy Ward.

– En otroligt duktig chaufför som vi är mycket nöjda med att kunna knyta till oss. Jag anser att han redan nu är en av världens bästa förare, säger Kling.

Piraterna har istället värvat

Holder till Piraterna VM-åttan Chris Holder från Australien, som senaste säsongen körde för Lejonen. Holder vann 2011 bland annat VM-tävlingen på Ullevi.

– Han kommer att ersätta Jonas Davidsson i vårt lag. Sportsligt så ser jag det som ett litet plus. Annars så kommer vi att köra med samma lag som den gångna säsongen och det har hela tiden varit vårt mål, säger sportchefen Stefan Andersson till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway