Tyskland är klart för slutspel

SPORTBLADET

Besegrade Lettland med 94-86

NORRKÖPING

Tyskland säkrade en slutspelsplats i basket-EM redan i sin andra match på lördagen efter att ha besegrat Lettland med 94-86.

Dirk Nowitzkis vristskada ser inte ut att störa honom mer. Den 213 centimeter långe NBA-stjärnan gjorde 32 poäng och plockade nio returer. Demirel gjorde 18 och Ademola Okulaja 16 poäng medan Ainars Bagatskis var bäst av letterna med 18 poäng.

Precis som i fredagens match mot Israel dominerade Tyskland. De ledde som mest med 16 poäng och kunde hålla undan trots att Lettland ett par gånger närmade sig.

Tysklands finländske tränare Henrik Dettmann var inte nöjd med att hans lag nästan släppte ifrån sig ledningen, men ansåg ändå att riktningen är den rätta.

- Vi kämpade bättre än mot Israel. Hoppas att vi kan fortsätta att bättra på vårt spel och att vi hänger med tillräckligt länge för att korrigera våra misstag, sade Dettmann.

Lettland levde på sina trepoängskast och satte redan under den första halvan av matchen in sju av tolv försök. På slutet var taktiken nära att lyckas och Lettland knappade in till 81-85 med två minuter kvar. Men sedan misslyckades letterna i två anfall i rad och Tysklands Mithat Demirel avgjorde genom att sätta en trepoängare med en och en halv minut kvar.

I den andra matchen i gruppen vann Litauen över Israel med klara 94-62.

TT-FNB