Nytt misslyckande av Marion Jones

SPORTBLADET

Sacramento, Kalifornien (TT-Reuters)

Marion Jones, som misslyckades i 100-meterskvalet i lördags, fortsätter att ha det tungt i de amerikanska OS-uttagningarna. Hennes 6,39 i längdkvalet räckte visserligen till final men sex tävlande hade längre hopp än Jones.

Men till OS kommer hon med stor sannolikhet ändå tack vare att konkurrensen i USA inte är så stor och bara två andra amerikanskor klarat OS-kvalgränsen 6,70 meter.

Men resultatet är knappast något som skrämmer Carolina Klüft och de andra medaljkandidaterna i OS.

Bland övriga i kategorin ”dopningsmisstänkta amerikanska friidrottare som kvalar till OS” blev det också nya misslyckanden. OS-silvermedaljören Alvin Harrisson, som hotas av livstids avstängning, slogs ut ur semifinalen på 400 m där han blev sjua. Tvillingbrodern Calvin blev trea i sin semi och springer finalen på torsdag.

Men bröderna meddelade efter loppen att de nu planerar en stämning mot Amerikanska friidrottsförbundet (USATF) för deras behandling av de dopningsmisstänkta tvillingarna.

– Min advokat, Ed Williams, kommer ta fram en stämningsansökan mot USATF för diskriminering, partiskhet och deras förutfattade mening, sade Alvin.

Även Jerome Young blev utslagen i semifinalen på 400 m efter en femteplats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott