Lance Armstrong kan spurta till seger också

SPORTBLADET

Vann på nytt i torsdagens etapp

Le Grand Bornand

Nu är han spurtkung också.

Lance Armstrong äger Tour de France.

Efter den imponerande uppvisningen på onsdagens tempoetapp i l'Alpe d'Huez hade Armstrong varit ursäktad om han tog det lite lugnt dagen därpå, sparade kraft, bevakade sin ledning.

Tysken Andreas Klöden hoppades på det.

Han drog iväg med 600 meter kvar, såg ut att hålla undan - men Armstrong vägrade ge upp, hade perfekt koll när han tog sig förbi på sista metern.

- Det var faktiskt en överraskning för mig, medgav Armstrong.

- Men touren är alldeles för speciell för att jag ska ge bort något. Jag är i superbra form och som alla såg, laget (US Postal) var fantastiskt i dag, kontrollerade hela etappen. Jag hade inga problem alls, berömde han.

Torsdagens etapp var den femte och sista i de franska bergen.

Armstrong vann fyra av dem.

Och kom tvåa i den femte...

Det bevisar hur överlägsen amerikanen är och att han tar sin sjätte tourtitel i rad - och därmed blir historisk - tycks nu mest som en formalitet.

Tysken Jan Ullrich slutade trea och italienaren Ivan Basso fyra, Basso behåller därmed sin andraplats totalt men är nu fyra minuter och nio sekunder efter Armstrong.

Fransmannen Richard Virenque blev historisk på torsdagen. Han tog mer än 50 poäng i klättringarna och säkrade därmed segern i bergstävlingen. Det var sjunde gången Virenque lyckades med den bedriften, något ingen annan cyklist lyckats med i historien.

TT-Reuters-AFP