Mästarna toppar elitserien efter rivstart mot BolticGöta

SPORTBLADET

Edsbyn avgjorde på en halvlek

Efter en kvart såg matchen mellan Edsbyn och BolticGöta avgjord ut. Efter en halvlek var den det definitivt. Trots att Karlstadlaget vann andra halvlek med 3-1 var en poäng aldrig nära. Edsbyn hade nämligen nätat sju gånger före paus.

- Det var spel mot ett mål. Vi var närmare 9-1 än de 7-2, säger tvåmålsskytten Magnus Olsson, 32.

Fjolårsmästarna såg ut att få en tung start på elitserien när Västerås i premiärmatchen mot slutet av andra halvlek ledde med 3-1. Den gången hämtade ‰Byn‰ upp till 3-3. Av bara farten kördes BolticGöta två dagar senare över med 8-4 hemma i Edsbyn Arena.

”Skönt att ligga där uppe”

- Efter några matcher där vi inte riktigt gjort vad vi ska presterar vi äntligen den bandy vi vill spela. Nu leder vi elitserien, det är rätt skönt att ligga där uppe, säger Olsson.

När Jonas Edling slog in 4-0 till Edsbyn hade matchklockan inte hunnit slå om till 18 minuter. Det var bara början. 7-1 i paus var mer än de mest inbitna rödblå vågat hoppas på.

”Inte fel att vinna med 8-4

- I andra blir det väl lite av en scenförändring. Det är synd att vi inte kan fortsätta likadant även i andra halvlek, men ändå - det är inte fel att vinna en elitseriematch med 8-4, säger Olsson.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy