4 0 i matcher mot Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

och en lång väntan på semifinalspelet

För Djurgårdens del är hockeysäsongen över medan Frölunda kan börja ladda för semifinal.

3-1 och fjärde raka kvartsfinalsegern innebär att Frölunda får nio dagars vila innan det är dags att dra igång igen.

- Det blir en välbehövlig vila, flera av spelarna behöver rehabilitering, sade Frölundas tränare Janne Karlsson.

Den fjärde kvartsfinalen blev en ganska avslagen historia. Det blev aldrig någon riktig kamp i Scandinavium. Spelarna åkte mest omkring och tittade på varandra. Närkamperna lyste med sin frånvaro.

Efter en trevande inledning från båda lagens sida fick Frölunda i slutet av den första perioden lite mer fart på sitt passningsspel och skyttekungen Magnus Kahnberg kunde göra 1-0 på en mycket bra passning från Tomi Kallio. På grund av att Niklas Andersson vilade fick Kahnberg spela i förstakedjan med Kallio och Jonas Johnsson och det tycktes göra honom gott. Efter ett par sega matcher såg han riktigt pigg ut igen.

Tempot sjönk

Jonas Esbjörs gjorde 2-0 redan efter 2.03 i den andra perioden. Alexander Steen svarade för förarbetet. Efter det sjönk tempot igen och mittperioden blev i övrigt ganska händelselös.

Tidigt i den tredje perioden reducerade Daniel Rudslätt, men trots det blev det aldrig någon riktig spänning i matchen. När sedan Jens Karlsson gjorde 3-1 i mitten av perioden var matchen över. Att Jens Karlssons mål förmodligen skulle ha dömts bort för offside i målgården väckte bara lama protester bland Djurgårdens spelare. Inte ens tränaren Niklas Wikegård orkade protestera.

- Vi har förlorat i fyra raka matcher mot ett lag som varit klart mycket bättre än oss. Visst får man en lite besk smak i munnen efter fyra raka förluster, men vi räckte inte till.

Niklas Wikegård fortsatte att berömma Frölunda efter matchen.

- Frölunda har varit fantastiskt bra. De har lyckats höja farten lagom till slutspelet samtidigt som vi tappat fart. Så sent som i den 47:e omgången i serien spelade vi jämnt med Frölunda, men i den här fyra kvartsfinalerna har vi inte hängt med.

- Vi hade chansen i den tredje matchen, men lyckades inte komma loss till någon större ledning utan Frölunda hängde hela tiden på.

Skillnad på målvakterna

Wikegård berömde också Frölundas målvakt Henrik Lundqvist samtidigt som han beklagade att egna förstemålvakten Björn Bjurling tappade formen till slutspelet.

- Det är tråkigt att hans säsong slutade så eftersom han varit otroligt duktig hela serien.

Frölundas tränare Janne Karlsson var naturligtvis nöjd med sina spelare.

- Skönt att vi kunde avgöra i fyra raka. Nu får vi vila vilket flera av spelarna verkligen behöver.

Leif Brändström/TT

Publicerad: