”Fel” Edling räddade Edsbyn mot VBK

SPORTBLADET

”Det går bättre och bättre för mig”

Det var inte meningen att han skulle spela. Men när Hasse Andersson blev magsjuk fick Edsbyns Joel Edling, 19, snöra på sig skridskorna. Facit: två mål och en räddad edsbypoäng.

- Det går bättre och bättre för mig, säger han.

Storebror Edling, Jonas, 21, har gjort 24 mål hittills under säsongen. Lillebror Joel har bara fått in bollen en gång. Men mot Vetlanda fick måltjuven Jonas nöja sig med att agera framspelare - åt lillbrorsan. Efter 14 minuter resulterade brödrasamarbeter i 1-0 för Edsbyn.

- Vi hade lite tunga ben efter Villamatchen i fredags, men det var vi som skapade lägena före paus, säger Joel Edling.

Vetlanda spelade som vanligt bra defensivt. Som så ofta tidigare i VBK-matcher den här säsongen var målvakten Andreas Bergwall planens bäste spelare. Vetlanda hade inte många chanser, men var grymt effektiva de få gånger man fick avslutslägen. Två mål på hörna och ett på hörnretur förde upp bortalaget i 3-1-ledning i Edsbyn Arena.

- Då var det lite tungt, men den sista kvarten kommer vi igång och spelar riktigt bra, säger Edling.

Med 13 minuter kvar petade Edling den yngre sitt andra mål för matchen framspelad av Kimmo Huotelin. Strax före slutsignalen kvitterade Magnus Olsson till 3-3. Precis som mot Villa Lidköping dröjde det fram till slutfasen innan Edsbyn lyckades få ordning på målskyttet.

- Men någon formsvacka tycker jag inte att vi är i. Det är mycket matcher nu och man kan inte vara på topp hela tiden, säger Edling.

Själv har Edling åkt in och ut ur Edsbyns laguppställning den här säsongen. Mot Vetlanda skulle han egentligen ha stått över.

- Det är lite jobbigt att stå på läktaren, man vill ju spela. Men jag tycker att det går bättre och bättre för mig.

Insatsen mot Vetlanda bör ha tagit Joel Edling ett steg närmare en plats i laget - även när lagkamraterna är friska.

sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy