Falun viftade bort Fläkten

SPORTBLADET

”Vi ägde matchen”

Efter två jobbiga förluster tog Falu BS under fredagen en viktig tvåpoängare hemma på Lugnet. För tredje gången den här säsongen besegrades Västanfors, den här gången med 5-2.

- Vi ägde matchen. Att vi hade 18 hörnor speglar matchbilden ganska bra, säger tvåmålsskytten Oscar Robertsson, 22.

Även BS dominerade matchen i stort var det faktiskt Västanfors som tog ledningen när Mattias Rydberg efter sju minuter slog in sitt 16:e mål för säsongen. Sedan tog Falun över. Anders Westin kvitterade och Anders Rooth gav hemmalaget ledningen. Sedan var det dags för Oscar Robertsson att göra ett märkligt mål.

- Jag slog ett inslag direkt upp i krysset, det var väl inte direkt meningen att den skulle gå mot mål, men det var helt okej att den gjorde det, säger Robertsson.

Magnus Karlsson skapade lite spänning i matchen när han reducerade till strax före paus men när Robertsson sju minuten i andra halvlek gjorde 4-2 till Falun kändes matchen avgjord. Det var det också. Dan Hjelms 5-2-mål efter 57 minuter blev matchens sista.

BS lagkapten Pierre Roos spelade inte mot Västanfors på grund av en virussjukdom. Dessutom såg det ut som att Anders Lindén skulle tvingas bryta matchen när han fick en klubba i ansikten. Men efter att ha vilat ett tag kunde Lindén åter komma in på isen i andra halvlek.

Fakta:

Falu BS-Västanfors IF 5-2 (3-2)

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy