Pelle Prestberg stal showen i Mora

SPORTBLADET

Marian Hossas avskedsmatch slutade i förlust

Mora

Färjestads Pelle Prestberg stal avskedsföreställningen för Marian Hossa i Mora. Med två mål visade han vägen för Karlstadlaget som tog tre nya poäng mot Mora. Färjestad vann matchen med 3-1.

- Vi är rejält på gång, hela laget var bra, sade Prestberg som tvingades utgå på grund av en ond armbåge i sista perioden.

Färjestad satte upp en fart i första perioden som Mora inte klarade av att hänga med i. Trots det ledde hemmalaget sedan Martin Janssons inte alltför hårda skott studsat förbi Martin Gerber i Färjestadsmålet.

Tempot bedarrade lite i andra perioden. Marian Hossa i Mora hade det dock svårt. Färjestad valde att låta jättebacken Zdeno Chara hålla ett extra öga på Hossa och han lyckades bra med sitt arbete.

Framåt handlade det mycket om Prestberg i Färjestad. Han kvitterade till 1-1 i spel fem mot fyra, sedan han själv dragit på sig omild behandling av Moras bäste spelare, Shawn Horcoff, som hamnade i utvisningsbåset.

- Jag fick en riktigt bra träff, sade Prestberg om sitt slagskott som inte såg otagbart ut.

Vid 2-1 hade Prestberg öppet mål. Moras målvakt Tero Leinonen var ute på en misslyckad utflykt bakom sitt mål och spelade fram pucken till Jörgen Jönsson som i sin tur lade fram den till Prestberg.

"Påpassligt"

- Påpassligt av Jörgen, i ett sånt läge ska man bara göra mål. Men så är det, när man spelar med bra spelare så kommer det chanser så länge man jobbar, sade Prestberg.

Kort efter målet tvingades han utgå efter en smäll på en armbåge. Han var ändå nöjd, för andra matchen i rad gjorde han två mål. Totalt är han nu uppe i tio mål den här säsongen.

- Just nu har jag ingen riktig kraft i handen, men det ska nog inte vara någon fara för nästa match, sade han.

Mora hade chanser att kvittera i sista perioden, men hade inte rätta flytet. Pucken låg flera gånger fri framför Martin Gerber.

Nyförvärv

Trots förlusten var Moras tränare Harald Lückner inte allt för besviken efter matchen. Ett nyförvärv på backsidan i Mora var en av anledningarna. Moras senaste förvärv heter Angel Nikolov, 28, från Tjeckien, en storväxt back som närmast kommer från Metallurg i ryska ligan.

- Vi har haft problem med vår defensiv och bjudit på lite för mycket chanser och med Nikolov kommer det att bli lite lättare för oss. Det finns de som frågar om vi är rädda att förlora den slutspelsplats som vi har just nu men vi kan inte förlora någon vi inte hade innan serien, sade Lückner.

- Men det är en mycket viktig match borta mot Luleå på torsdag, en riktig sexpoängsmatch, fortsatte han.

Sune Karlsson/TT