Bollnäs – målmaskinen

SPORTBLADET

Tränaren: Vi släpper in för många mål...

Bollnäs öser in mål just nu.

Elva fullträffar mot Kalix i fredags följdes under söndagen upp med tio mot Västanfors. Men det var inte målen framåt som Bollnäs tränare Stefan Hansson tänkte på efter 10-5-segern i Fagersta.

– Vi är lite väl generösa bakåt på slutet när vi inte lyckas hålla fokus på försvarsspelet, det var lite synd att det blev så, säger Bollnäs han.

Superallsvensk serieledning och 39 gjorda mål på sex matcher. Stefan Hansson har många skäl att vara nöjd just nu.

– Visst, jag är jättenöjd med att vi vinner och gör många mål, men vi måste ha en hög lägstanivå om vi ska lyckas framöver. Det är viktigt att vi inte släpper in så enkla mål som vi gjorde idag, säger Hansson.

Målen Hansson pratar om kom till i slutet av andra halvlek. Den sista 25 minutersperioden av matchen vann Västanfors med 4–3. Problemet för hemmalaget var att Bollnäs redan ledde med 7–1 när målskyttet började fungera.

Efter att ha missat elitseriespel är Bollnäs fokus redan inställt på de åttondelsfinaler som avgörs 18 och 20 februari. En nyckelfigur i de matcherna kan comebackande måltjuven Magnus Granberg, 31, komma att bli. Mot Västanfors satte bandyveteranen tre bollar.

– Det känns som att han blir bättre och bättre. Nu har han gjort 13 mål på nio matcher. Magnus är kanske den pusselbit vi saknat tidigare, en målskytt som sätter bollarna när han får chansen, säger Stefan Hansson.

På tisdag möter Bollnäs Falun hemma, sedan väntar VM-uppehåll – och ett intressant ryssbesök i Bollnäs.

– På lördag möter vi Zorkij i en träningsmatch på Sävstaås. Det ska bli spännande, de har ett väldigt bra lag och ligger på läger i Falun under VM, säger Stefan Hansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy