Gunde Svan

Börje Salmings tårar: ”De är borta”

avIbraheem Alsalman

Börje Salming är en legendar i NHL-laget Toronto Maple Leafs.
Med sina 16 år i klubben lärde han känna alla personer runt omkring föreningen.
När han berättar om dem i tv-programmet ” I Huvudet på Gunde Svan” blir han känslosam och bryter ihop och tröstas av Gunde Svan.
– Jag kan inte komma tillbaka och hälsa på dem, de är borta, säger Salming.

2017 utsågs den 67-årige Börje Salming till en av NHL:s 100 främsta spelare genom tiderna. Han har sedan tidigare valt in i hockeyns Hall of fame och spenderade 16 år i klubben.

”Kunde sitta i timmar”

I den nya säsongen av TV4-programmet ”I huvudet På Gunde Svan” åker han tillbaka till hemmaarenan Air Canda Center – tillsammans med Gunde Svan. Han berättar då om de starka banden han har till föreningen.
– Det var tryggheten som höll kvar mig. Jag älskade att spela i Toronto. Jag hade en otrolig tur att få spela i klubben nästan hela karriären, säger hockeylegendaren i programmet.
Salming förklarar att den före detta ägaren Harold Ballard var en viktig anledning som gjorde att han stannade så länge.
– Vi kunde sitta i timmar och prata om livet. Han var en väldigt fin människa, säger Salming.

Foto: TV4

”De är borta”

Minnena av alla de personerna Börje Salming träffade förr gjorde honom väldigt känslosam. Han säger i programmet att det inte går att förklara dom banden som han har till människorna och laget.

– Det var så många människor man såg upp till och som tog hand om en. Man kom dem så nära och 90-95 procent av dem finns inte mer. Man kan inte komma tillbaka och hälsa på. De är borta, säger Salming innan han bryter ihop och tröstas av Gunde Svan.

Programmet sänds i TV 4 måndag 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM