”Sverige gör bort sig på VM-scenen”

Sverige får kritik inför Alpina VM i Åre

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÅRE. Flygkaos, försvunna bagage och inställda träningar. 

VM har inte börjat bra för vissa av de utländska stjärnorna. 

– Min resa hit var lång. Jag sov inget i natt, säger fartåkaren Christof Innerhofer. 

Det är kallt, 20 minusgrader, i Åre men klarblå himmel. Ändå fick herrarnas störtloppsträning på tisdagen ställas in. Anledningen är det flygkaos som rått på grund av vädret de senaste dagarna. Flera internationella stjärnor blev fast på Arlanda när de skulle ta sig till Åre och fick tillbringa natten på flygplatsen. 

– Min resa hit var lång, Jag sov inget i natt. När vi kom till Stockholm fanns det inga flyg så vi fick åka tåg. Men det var fint att se de små bergen, sa fartstjärnan Christof Innerhofer under gårdagens invigning.

Christof Innerhofer
Foto: Marco Tacca / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Christof Innerhofer

”Borde inte få hända”

Tillsammans med Matteo Marsaglia, Josef Ferstl och Adrien Theaux kom Innerhofer till Åre ett dygn sent. Men flera åkare saknar fortfarande bagage och tävlingsdräkter.

Det var en av anledningarna till att dagens störtloppsträning ställdes in. I stället får herrarna köra Super G under dagen men även den har skjutits upp eftersom bagage fortfarande saknas. 

I det italienska laget är tongångarna hårda. Enligt Dagens Nyheter skriver Gazetta Dello Sport att ”Sverige gör bort sig på VM-scenen”. 

Sådana här saker borde inte få hända. Vi är på VM, säger Italiens chefstränare Alberto Ghidoni till Gazzetta dello Sport.

Frågan är hur mycket VM-arrangören kan lastas för de förseningar som drabbat åkarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE