Kändistätt i säsong fyra av Pokermiljonen

SPORTBLADET

"Det kommer att bli ett fantastiskt startfält"

Säsong fyra av Pokermiljonen är tillbaka efter sommaruppehållet.

Flera spännande personligheter utlovas i rutan kommande säsong.

Kungligt kul i dubbel bemärkelse väntas, av de tolv helt nya kändisarna i höstens omgång, deltar bland andra Kung Mjällby samt Sveriges konung tillika Peter Magnusson från Hey Baberiba. Sex stycken, från tidigare säsonger, får komma tillbaka ytterligare en gång i andra chansen. Dilba, Kjell Bergqvist och Josefine Sundström är några av dem som vi träffar igen. Det kommer att bli ett fantastiskt startfält lovar programledarduon Peter Swartling och Dan Glimne.

– Det kommer att bli riktigt kändistätt även i fjärde säsongen. Intresset från kändisarna har varit jättestort. Jag är därför jättestolt över att kunna presentera följande kändisar tillika duktiga pokerspelare idag. Fler kändisar kommer dessutom att presenteras inom kort säger, Christian Bönnelyche marknadschef Unibet Sverige.

Nya kändisar för säsongen är bland annat den tidigare kaptenen i Celtic och AIK:s fotbollsikon tillika kung Johan Mjällby, OS-guldmedaljören i curling till vardags chefaktuarien och matematikern Annette Norberg, sportjournalisten Lasse Anrell, skidkungen och numer expertkommentatorn Torgny Mogren, stå-upparen Mårten Andersson, skådespelarna Tomas Hanzon och wannabee-trollkarlen i ”Lite som Du” Morgan Alling, Hey Baberibas välkända ansikte Peter Magnusson och Let´s Dance vinnaren Måns Zelmerlöv.

– Poker är fruktansvärt roligt och Pokermiljonen är ett jättebra program så jag är jätteglad över att få chansen i kommande säsong. Jag har ägnat många timmar framför datorn åt pokerspel så nu ser jag fram emot att få spela live. Jag hoppas dessutom att få revansch på Peter Swartling i någon form säger, den tidigare Idoldeltagaren och vinnaren av Let´s Dance Måns Zelmerlöw.

Bland de kändisar som fått en andra chans i vårens omgång är bland andra Josefine Sundström, Kjell Bergqvist, Dilba och Lotta Bromé.

– Dom överraskade mycket som pokerspelare och var dessutom väldigt roade av poker. Josefine Sundström kommer att ge allt för att gå vinnande ur striden denna säsong tror, Christian Bönnelyche.

Peter Swartling, känd som den hårdnackade juryordföranden i Idol är programledare för andra säsongen i rad. Han är själv en vass pokerspelare med erfarenhet från flera stora turneringar, bland annat flertalet turneringar på WPT- (World Poker Tour), och EPT-touren (European Poker Tour) och Poker-SM. Till sin hjälp har han Pokermiljonens egen expertkommentator, spelgurun och spelkonstruktören Dan Glimne. Nu närmast väntar VM-spel i Las Vegas för båda herrarna innan Pokermiljonen startar igen.

Höstsäsongen består av 7 program, 6 kvalspel och 1 finalomgång. 36 spelare gör upp om 6 platser i finalen. I varje heat deltar förutom kändisarna, ett proffs och två utmanare som kvalificerat sig via spel på Unibets site, kvalificeringsturneringen börjar första veckan i juli. Förra säsongen vanns av Tomas Lindgren, en spelare som kvalificerade sig till programmet. Inspelningarna av Pokermiljonen sker i Tallin i Estland mellan 17-20 augusti. Programmet har premiär i TV4 den 5 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker