Sportbladet

Varför tar du i så, Ekwall?

SPORTBLADET

Trodde för ett ögonblick att jag ramlat in i Mediemagasinet, men det visade sig vara TV4-sporten.

Patrick Ekwall agerade etikpolis och ironiserade bland annat över Sportbladets bevakning av Zlatan med inklippt sandlåda, hink och spade.

Det hade möjligtvis varit roligt om Ekwall kunde beslå Sportbladet med felaktigheter i den senaste kontroversen rörande Juventus-stjärnan.

Fakta i målet är:

1. Ett SVT-team upplevde Zlatan som hotfull på en parkeringsplats utanför Turin. Det rapporterade Sportbladet om.

2. Zlatan bad - via landslagets presschef - om ursäkt för incidenten. Det rapporterade Sportbladet också om.

Så därför undrar jag, lite försynt, varför Ekwall tar i så. Det kan väl inte - hemska tanke - vara så att TV4-profilen fikar efter fler exklusiva intervjuer med Zlatan? Nej, så beräknande och lismande är väl inte etikproffset Ekwall?

Som slutkläm i sitt reportage sa Ekwall något om att det stundar VM-kval mot Malta, men det skrev ingen om.

Nej, och TV4-sporten rapporterade heller inte om det. Jag blev i alla fall inte klokare på Maltas spelsystem och profiler efter att ha bevittnat Ekwalls insats.

???

Speedway kan vara väldigt underhållande, men också rena sömnpillret. Jag klippte med ögonen under större delen av Smederna-Luxo Stars i TV4 plus.

Om jag inte tar fel innehöll elitseriedrabbningen en, säger en, omkörning. Den var förvisso matchavgörande, men räcker inte för att en timmes tittande ska kännas meningsfullt.

???

Gårdagskvällen var tunn när det gällde direktsänd sport. Jo, jag vet att en kanal sände Frankrike-Ungern i fotboll och en annan visade en All Star-match från tyska Bundesliga i handboll. Men idrott som inte gäller någonting ger mig ingenting, så de sändningarna var naturliga att välja bort.

Bäst

Sämst

Björn Byström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet