Väsby chockade Malmö FF

SPORTBLADET

Även Örgryte fick respass

Hört talas om Tamba Yarjah?

Det hade inte Malmö FF heller.

Han och hela Väsby chockade MFF i Svenska cupen.

Rättvist dessutom.

Redan i andra minuten tog Superettanlaget ledningen hemma på Vilundavallen, då just Tamba Yarjah snyggt nickade in en hörna.

Och MFF hämtade sig aldrig från chocken.

Visserligen hade Sören Åkeby valt att vila stjärnor som Jari Litmanen, Daniel Andersson, Olof Persson, Afonso Alves med flera.

Å andra sidan fanns Yksel Osmanovski, Mattias Asper, Ulrich Vinzents, Jesper Bech och Jon Jönsson på planen.

Utan att skapa något.

Väsby, som bara har en seger i årets superetta, var flera hundra grader hetare.

– Vi gör en riktigt bra match och Malmö kommer inte fram ordentligt. Vi hade faktiskt flera chanser att göra 2-0 i andra halvlek, säger Väsbys assisterande tränare Robert Karlsson till TT.

ÖIS föll också

Utslagna ur Svenska Cupen är även Örgryte. Lagets nye tränare Sören Börjesson fick alltså ingen rolig start på nya jobbet. Superettalaget Landskrona vann med solklara 3–0 (2–0).

– Det är klart det hade varit skönare för klubben att vinna en match. Men Landskrona var bättre än oss, vi fick en dålig start och klarade inte att komma igen, sa Sören Börjesson till TT.

Kevin Amuneke, som knappt varit ordinarie i Landskrona i vår, inledde målskyttet efter åtta minuter med ett drömmål. Amuneke gjorde även 3–0-målet.

Regnstopp i Kalmar

Mötet mellan Kalmar FF och AIK fick avbrytas efter bara en halvleks spel då det regnet alltför mycket. Lagen och domaren kom överens om att det inte gick att fortsätta.

I övrigt i den tredje omgången vann Gefle hemma mot Åtvidaberg med 4–2 och Falkenberg bortabesegrade Enköping med samma siffror. Elfsborg slog Trollhättan med 4–1 på bortaplan och Visby Gute vann över Örebro med 3–2.

Både Helsingborg och Djurgården tog sig vidare till den tredje omgången. HIF slog Skärhamn med 2–0 och Djurgården besegrade Hässleholm med 3–1.

Patrik Andersson