Kajsa vann utan att imponera

SPORTBLADET

Bergqvist: ”Riktigt, riktigt tungt”

Världsrekord i lördags med 2,08.

Kajsa Bergqvist kom med ett brett leende till Eurojump – och hoppade sådär.

Bergqvist såg stundtals oinspirerad ut men vann ändå tävlingen på 2,00.

– Idag var det riktigt, riktigt tungt, sa Bergqvist till SVT.

Linus Thörnblad vann herrarnas tävling efter att klarat 2,26 i andra försöket.

Kajsa Bergqvist flög som väntat över ingångshöjden 1,88 och även 1,91.

Men sen kom problemen för en tung Kajsa i Scandinavium. 1.94 togs i andra och på 1,96 var hon riktigt illa ute. Först i sista hoppet låg ribban kvar och därmed var också tävlingen vunnen.

Bergqvist lade sedan upp ribban på 2,00 som hon klarade i sitt andra försök. På 2,03 var Bergqvist aldrig riktigt nära.

– Jag fick kämpa för varje centimeter och hade det inte varit för publiken, skulle jag inte kommit över 1,80, skrattade svenskan.

Emma Green hoppade bra och satte säsongsbästa med 1,94. Green, som hoppat 1,97 som bäst utomhus, hade ett bra försök på 1,96 utan att för den skull vara riktigt nära.

Thörnblad vann

Svensk seger blev det även i herrarnas höjdtävling där Linus Thörnblad vann på 2,26. Lundapågen lade sedan upp ribban på 2,30 och hade två bra försök men ribban dallrade ner.

– Det kunde lika gärna varit 2,30 men jag hade oflyt med ribban idag också. Men det var skönt att vinna och bra att visa de andra hopparna vem jag är, sa Thörnblad till SVT efter tävlingen.

Susanna Kallur vann 60 meter häck på måttliga 7,97. Systern Jenny var fyra på 8,15. ”Sanna” sprang sedan hem 60 meter utan häckar på 7,32. Jenny fyra även här på 7,45 och Götas Emma Rienas sexa med 7,59.

Daniel Lagerqvist

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott