Boorks följeslagare ordnade segern

Publicerad:
Uppdaterad:

Almtunalirarna sänkte Djurgården

Stockholm

Leif Boork plockade med sig två spelare från Almtuna när han kom till Brynäs.

Det kunde han glädjas åt efter 2-1 i förlängning borta mot Djurgården i elitserieishockeyn och mål av såväl Martin Öhrstedt som Jonas Almtorp.

Brynäs förlustnolla är intakt. Men efter två matcher med finessfyllt spel var det en annan sida av Gävlelaget som visade upp sig i Globen.

- Vi får vara glada att få med oss två poäng. Det var en jämn match och med fem-sex minuter kvar gör Honken några avgörande räddningar. Det är ju vad man hoppas på av en klassmålvakt, sade Brynästränaren Leif Boork, och hade därmed betygsatt Johan Holmqvist första elitseriematch för året.

Men förutom Brynäskeepern var det två mer anonyma spelare som ordnade poängen för Brynäs. Jonas Almtorp slog lite turligt in 2-1-målet i förlängningen och gav laget den extra poängen.

1-1-målet under ordinarie tid gjorde backen Martin Öhrstedt.

- Skönt, det var en bra träff igen. Det var mycket folk framför mål, vilket hjälpte till, sade Öhrstedt, 30-årig elitseriedebutant.

Förståelig värvning

Det var en del som undrade hur Leif Boork tänkte när han tog med en sådan spelare från allsvenska Almtuna han tränade i fjol. Efter tre matcher förstår de flesta varför han agerade som han gjorde. Öhrstedt själv tackar för speltiden han och Almtorp nu fått.

- Det gäller att förvalta förtroendet. Almtorp gjorde det också bra i dag, sade Öhrstedt, som ändå tycker omställningen till den högre serien varit stor.

- Pucktempot är annat. Bättre passningar och större skillnad mellan toppen och botten.

Djurgården får vänta på första segern, även om man nu i alla fall fick en poäng. Chanserna fanns i sista perioden men ännu behövs vassare avslut. Backen Adam Andersson är nu lagets bäste målskytt.

- Linkan lägger bra mackor, det är bara trycka till, sade före detta Mora- och Brynäsbacken Andersson om sina hårda skott.

Något saknas

Nu blev han inte hjälten i Globen. Ännu saknas en dimension i spelet för mesta mästarna.

- Vi ska väl skrapas i skiten en stund till innan vi tar oss upp. Men ska man se det positivt så blev det i alla fall en poäng, sade Diftränaren Charles Berglund.

Stockholmarna är ändå närmare sin första seger nu än för två matcher sedan.

- Besvikelsen är förstås stor. När serien startade var vi inte i fas. Nu är vi på rätt väg, summerade Berglund.

TT

Publicerad: