”Hoppas Hellner och Halfvarsson skadas”

SPORTBLADET

Northugs nya utspel: ”Ingen av dem skrämmer mig”

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson sa att han och Marcus Hellner får gå en brottningsmatch om vem som ska köra sista stafettsträckan.

Nu kommer Petter Northug med ett nytt utspel.

– Den brottningsmatchen struntar jag i och hoppas båda blir skadade..., säger stjärnan.

På söndag körs säsongens första stafett i världscupen. Vem som ska köra den sista sträckan för Sverige är inte bestämt. Men Calle Halfvarsson eller Marcus Hellner lär få uppdraget.

– Då får det bli brottningsmatch om vem som får köra, sa Halfvarsson till Expressen förra veckan.

”Ingen skrämmer mig”

På dagens presskonferens fick Petter Northug frågan om hur han såg på Halfvarssons kommentar. Då kom norrmannen med ett nytt utspel.

– Den brottningsmatchen struntar jag i och hoppas båda blir skadade... Jag ser ingen av de två som kandidater som skrämmer på sista sträckan när jag är i form, säger norrmannen.

Är du i så dålig form att det kunde blivit en kamp mellan dig och Calle?

– Ja faktiskt, det kunde blivit lite spännande...

Det är inte första gången Northug ger sig på Halfvarsson. Svensken förlorade mot norrmannen i spurten i sprinten av stafetten i Sjusjöen 2011, något som Northug hånade Halfvarsson för så sent som för några veckor sedan.

– Jag hoppas att Sverige är lika dumma och sätter honom på sista etappen igen, sa han och tillade.

– Sverige har många som är bättre än Halfvarsson.

Hyllar Olsson

Northug har inte visat kanonform på slutet och kan få köra i B-laget på söndag. Halfvarsson tycker dock att att det är lika mycket prestige att slå norrmannen ändå.

– Ja, det skulle det vara. Han får troligen köra sista sträckan på ett OS, skulle jag slå honom här skulle det sitta i huvudet på honom.

Han säger att han är i så dålig form så han kan slå dig?

– Ja, ha. Det var väl bra.

Northug sågade dock inte bara svenskarna, han passade även på att hylla Johan Olsson.

– Det blir spännande att se vad Johan kan prestera i de här banorna. Johan är en av de starkaste i cirkusen tillsammans med de två som sitter här, Eldar och Martin, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM