"Flu game"-skorna såldes för över 680 000 kronor

SPORTBLADET

Michael Jordans skor från den legendariska influensa-matchen sålda

Foto: Skorna från ”Flu-game” och Jordan i aktion i finalserien mot Utah Jazz.

För 16 år sedan spelades det en legendarisk match som kom att gå till historien som "The Flu Game".

Michael Jordan stod i matchen för en omänsklig insats, trots att han hade influensan.

Nu säljs hans skor från matchen för över 680 000 kronor.

11 juni 1997 spelade Michael Jordan, 50, match fem för sitt Chicago Bulls i finalserien i bäst av sju matcher mot rivalerna Utah Jazz.

Bulls hade tappat initiativet i matchserien efter att ha gått från 2-0 i segrar till 2-2. Därför var match fem extra viktig.

Men efter att ha ätit en dålig pizza och insjuknat i influensan, låg Jordan i fosterställning och svettades och hade knappt styrkan för att ens sitta upp i sängen - bara timmar innan den viktiga matchen.

Trots det valde en märkbart svag Michael Jordan att genomföra matchen - och som han gjorde det. Superstjärnan dominerade totalt och satte 38 poäng och Chicago tog ledningen med 3–2 i matchserien.

Såldes för rekordsumma

Igår såldes Michael Jordans skor från den legendariska matchen - för 104 765 dollar, motsvarande 687 164 kronor. Bollkallen Preston Truman som fått skorna av Jordan efter matchen, efter att bland annat ha försett honom med tre skedar äppelmos i halvtid, bestämde sig efter 16 år för att auktionera ut dem.

Igår avslutades auktionen och det tidigare skoförsäljningsrekordet på lite över 200 000 kronor slogs med råge. Även det var ett par av Jordans gamla skor, från en av matcherna under hans debutsäsong i NBA.

Och hur gick det i finalserien mot Utaz Jazz för 16 år sedan då?

Bulls vann den viktiga match fem efter bland annat 38 poäng av Jordan. Efter matchen föll Jordan utmattad i Scottie Pippens armar vilket förevigades och har blivit en ikonisk bild för matchen.

I matchen efter det tog Chicago Bulls hem hela finalserien efter att ha vunnit med 90-86 på hemmaplan efter ytterligare 39 poäng av en bättre men fortfarande inte helt frisk Michael Jordan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA