UEFA till Chelsea: "Courtois får spela"

Atletico möter Chelsea i semi

En klausul i kontraktet?

Glöm det.

Thibaut Courtois, utlånad från Chelsea till Atletico Madrid, får spela semifinalen lagen emellan.

– Reglerna är klara, lyder UEFA:s uttalande enligt Daily Mirror.

Får spela Atleticos målvakt Thibaut Courtois får spela semifinalerna mot Chelsea.
Får spela Atleticos målvakt Thibaut Courtois får spela semifinalerna mot Chelsea.

Chelsea mot Atletico Madrid i semifinal? Det potentiella scenariot skrämde slag på spanjorerna i går, då uppgifter sipprade ut om att lagets målvakt Thibaut Courtois - inlånad från Chelsea - hade ett klausul i sitt kontrakt. Den skulle hindra honom från att få spela mot engelsmännen i Champions League, och Atleticos president Enrique Cerezo menade att "klubben inte kan betala summan" på motsvarande 45 miljoner kronor. I dag lottades lagen mot varandra - men timmen tidigare kom UEFA med ett uttalande, enligt Daily Mirror.

– Både Champions League och UEFA:s disciplinkommittén har tydliga bestämmelser som strikt förbjuder klubbar att ha, eller försöka ha, inflytande över vilka spelare en annan klubb ställer upp med i en match. I klarspråk? Courtois får spela.

"Ogiltigt"

– Av detta följer att ett avtal mellan klubbarna som skulle kunna påverka en match är varken giltigt eller genomförbart. Vidare vore alla försök att genomföra denna typ av förbehåll ett brott mot reglerna och kommer att leda till sanktioner i enlighet med detta, lyder uttalandet.

För Atleticos del är detta goda nyheter. Belgaren Courtois är Simeones förstaval på målvaktsposten och därigenom en vital del i spanjorernas lagbygge. Atletico inleder hemma på Vicente Calderon  och avslutar borta på Stamford Bridge.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.