Sågar egna laget – efter ny förlust

"Var inte alls där från början"

Lina Barksten.
Lina Barksten.

Slutspelet kan inte ha börjat sämre för Önnered.

Lina Barksten sågar sitt eget lag efter nya förlusten.

– Vi lyckades inte framåt, och inte bakåt, säger hon.

I det första mötet i SM-kvartsfinalen mellan Önnered och Sävehof föll Göteborgslaget med 37-24. Och det blev inte bättre för Önnered i kväll.

– Det är samma siffror som sist vi spelade, men i dag var vi inte alls där från början. Vi hade inte samma inställning och har man inte det så åker man ditt, för Sävehof är så bra, säger Önnereds Lina Barksten, 21.

Direkt när matchen började drog Sävehof upp tempot och visade att de är inställda på att försvara sin SM-titel. De klev upp i en jätteledning, som Göteborgslaget aldrig kunde ta ikapp.

Efter matchen var Barksten väldigt besviken på sitt lags insats och plockade fram sågen.

– Vi satt inte våra lägen, vi jobbade inte hem, vi var inte bra framåt och Sävehof är bra på kontra, så de straffade oss då direkt. Vi lyckades inte framåt, och inte bakåt, säger hon.

”En på hundra”

Att Önnered ska kunna vända kvartsfinalen har 21-åringen svårt att tro.

– Man ska aldrig säga aldrig. Det är väl en på hundra att vi klarar det. De är väldigt bra och klart jag förstår att det blir svårt, men vi ska göra allt vi kan. Vara med i sextio minuter på måndag, men vi kommer inte vinna en match om vi spelar som vi gjorde i dag.

Stjärnor lämnar

Mitt under matchen kom ett chockbesked. Två landslagsspelare lämnar Sävehof. Efter säsongen flyttar Hanna Fogelström och Frida Tegstedt till Frankrike respektive Tyskland.

Matchen slutade 36-21 till Sävehof och det står nu 2-0 till de regerande mästarinnorna. Lagen möts igen på måndag.

I kvällens andra kvartsfinal spelade H65 Höör mot Skövde och vann klart med 30–22. Nu 2-0 i matcher.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.