Hysén: ”Finns en del att fundera på”

SPORTBLADET

Klappat och klar för flytt till Kina: ”Bra intryck”

Foto: Tvåmålsskytt Tobias Hysén slog till två gånger om mot Kalmar – något han kan tacka sin nya superfysik för.

GÖTEBORG. Allt är klappat och klart för en flytt till Shanghai.

Nu är det upp till Tobias Hysén, 31, att fatta ett beslut.

– Alla intryck var bra, även om det finns en del att fundera på, säger han till Sportbladet.

Blåvittstjärnan har varit i Shanghai i några dagar och bekantat sig med staden och klubben Shanghai East Asia FC. Under fredagseftermiddagen landade han på Landvetters flygplats.

– Shanghai är en häftig stad, grymt stor alltså. Klubben verkar vara väldigt proffsigt skött och man har en stor och fin anläggning. Och arenan är gigantisk, säger Tobias Hysén när Sportbladet når honom sent på fredagskvällen.

Redan i söndags avslöjade Sportbladet att klubbarna var överens om en övergångssumma på cirka nio miljoner kronor, och nu ligger ett lukrativt tvåårskontrakt färdigt för signering. Ett avtal som ger landslagsanfallaren minst tio miljoner kronor netto.

”Alla intryck var bra”

Läkarundersökningen är avklarad och det enda som återstår för familjen Hysén är ett beslut.

– Alla intryck var bra, även om det finns en del att fundera på. Vilka saker det är kan jag inte riktigt gå in på. Det får ta den tid det tar, men antagligen bestämmer vi oss i mellandagarna så att vi vet vad som gäller efter nyår, säger Tobias Hysén.

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild har tidigare berättat att han ser skyttekungen som förlorad till nästa säsong. Jakten efter en ersättare är i full gång sedan en tid tillbaka.