Succédebutanten matchvinnare igen

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:

”Tror att det bara var vi och Dalen som slogs om hennes signatur”

Pixbos Rebecca Heed Arvidsson och Sara Helin jublar.
Foto: BILDBYRÅN
Pixbos Rebecca Heed Arvidsson och Sara Helin jublar.

Rebecca Heed Arvidsson, 19, har tagit SSL med storm.

Pixbos nyförvärv har spelat två SSL-matcher – och avgjort båda.

– Jag är bara glad för att jag får spela, säger innebandytalangen.

Om någon har klarat av det tidigare förtäljer inte historieböckerna – men det spelar ingen roll, prestationen talar för sig själv.

Rebecca Heed Arvidsson har fått en succéartad start i SSL. Centern, som Pixbo värvade från riksinnebandygymnasiet i Umeå inför säsongen, har gjort något så unikt som att avgöra sina två första SSL-matcher.

Hon sköt det matchvinnande 4-2-målet i premiärens 5-3-viktoria mot Täby och i hemmapremiären mot Endre sköt hon avslutande 3-2.

– Det är långt över mina förväntningar. Jag vet knappt vad jag ska säga. Jag har haft höga förväntningar på SSL, men inte på mig själv och har haft inställningen att jag ska vara glad bara jag får speltid, säger Heed Arvidsson.

– Dessutom är jag egentligen ingen målskytt, jag passar hellre än skjuter. Men kommer läget så nyper jag till. Den här starten är fantastiskt rolig.

”Bara vi och Dalen som slog om henne”

Tränaren Jacob Bandling Melin:

– Jag tror att det bara var vi och Dalen som slogs om hennes signatur vilket är konstigt. Rebecca är ung men en av de klokaste spelarna vi har och hon har en grym spelförståelse. Egentligen är hon ingen målskytt, men det är skoj att hon kliver fram på det här viset. Jag vet inte om någon lyckats med att avgöra sina två första matcher på den här nivån tidigare, men det är roligt att hon lyckats.

Kommande helg spelar Pixbo hemma mot Karlstad – då har Heed Arvidsson chansen att avgöra även sin tredje match.

– Jag har varit nervös i båda de första matcherna och det är fortfarande mycket som är ovant med tempot och SSL-spelet. Jag tror att jag kan lägga i en växel till när jag vant mig, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN