Världscupavslutningen i Åre ställs in

SPORTBLADET

ÅRE. Det blev ett tråkigt slut på den alpina säsongen.

Såväl damernas storslalom och herrarnas slalom blåste bort.

– Det känns som att vi hade kunnat köra, men det vet de bättre än jag, säger André Myhrer.

Vädret har hotat den sista dagen av världscupavslutningen i Åre. Planen var att damernas storslalom och herrarnas slalom skulle köras den avslutande dagen.

– Det kommer att bli svåra förutsättningar. Det kan bli snöstorm, sa Sara Hector inför tävlingen.

Första beskedet var att damernas storslalom start flyttas ner på grund av vinden. Men tio minuter före start kom beskedet att tävlingen ställs in helt.

– Det är alltid ett svårt att ställa in en tävling, men vi var eniga i juryn. Det skulle inte bli en rättvis tävling, säger tävlingschefen för damerna Atle Skårdal.

Foto: SVT
Ovädret i Åre

Vinner cupen

Det betyder att Viktoria Rebensburg vinner storslalomcupen utan att behöva köra. Tyskan hade dock en stor ledning ner till tvåan Tessa Worley och behövde i praktiken i princip bara komma i mål för att säkra segern.

Arrangören hoppades kunna genomföra herrarnas slalom, men en kvart innan tävlingen skulle dra igång kom beskedet att även den ställs in.
– Det är alltid svårt. Det känns som att jag skulle vilja racea varje race. Storslalomen förstår jag, men slalomen känns som att vi hade kunnat köra, men det vet de bättre än jag, säger André Myhrer.

Även Mattias Hargin var inne på att det hade gått att köra.
– Det är en tiondel av säsongen som blir inställd, det är tråkigt. Det hade gått att göra mycket. Men det finns en anledning, det blåser mycket. Även om jag inte tycker att det var så farligt.

Man hade kunnat köra?

– Jag tycker det. Nej, nu ska jag inte vara cool. Det ska väl tillta senare så det ställer till problem.

Slalomcupen var redan avgjord på herrsidan med Marcel Hirscher som vinnare före Henrik Kristoffersen, men beslutet innebär att André Myhrer tar tredjeplatsen i cupen utan att behöva köra.

Myhrer stod över gårdagens storslalom just för att kunna köra dagens slalom och säkra tredjeplatsen.
– Jag har dragits med en förkylning så för min del kanske var det kanske bra. Men det är lika tråkigt ändå, säger Myhrer och fortsätter:

– Det har varit en stabil säsong. Den är jag jätteglad för och det har varit en väldigt fin säsong. Jag gör en av mina bättre säsonger. 

Foto: Anders Wiklund/TT NYHETSBYRÅN
Viktoria Rebensburg
Svenskarna som vunnit segrar i alpina världcupen 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM