Isabelle Gulldén klar för franska Brest

Uppgifter: Får en årslön på tre miljoner kronor

SPORTBLADET

Den svenska landslagsstjärnan Isabelle Gulldén är klar för ny klubb.

Under torsdagen presenterades mittnian av franska Brest Bretagne.

Lönen blir, enligt uppgifter, tre miljoner kronor – per år.

– Det är väl ett rykte som man får välja om man vill tro på eller inte, säger Gulldén och skrattar.

För ett drygt år sedan skrev Bella Gulldén på ett nytt tvåårskontrakt med CSM Bukarest. Men med en Champions League-titel från 2016 lämnar nu 28-åringen den rumänska klubben.

Under torsdagsförmiddagen presenterade Brest Bretagne mittnian som sitt senaste nyförvärv till kommande säsong.

– Det är egentligen mest för att prova något nytt. Ett miljöombyte. Det är dags. Jag har varit här i tre år och jag behöver ny motivation. Brest har ett projekt att de vill vinna inom några år och jag gillar de här projekten. Det var det Bukarest var när jag flyttade också, sen så lyckades vi ju vinna redan första året, säger Gulldén till Sportbladet.

Monsterkontrakt

I mitten av februari skrev Handbollskanalen, som i sin tur hänvisade till rumänsk media, att Brest gett Gulldén en kontraktsförslag.

Kontraktet ska enligt de uppgifterna innehålla en årslön på ungefär tre miljoner svenska kronor, vilket i så fall gör henne till världens bäst betalda damhandsbollsspelare.

Det ryktas att du blir den bäst betalda damspelaren i världen. Vad säger du om det?

– Det är väl ett rykte som man får välja om man vill tro på eller inte, säger Gulldén och skrattar..

Hur mycket har pengarna spelat in? 

– Det har faktiskt inte spelat så stor roll. Det som var avgörande var att jag har varit här i tre år och jag behöver något nytt. Jag har älskat att vara här och älskar fansen och allt runtomkring men handbollsmässigt så behöver jag ett miljöombyte. Pengarna har inte spelat så stor roll. Det är bra betalt på båda ställena.

Hur ser du på framtiden och hur mycket bättre du kan bli? 

– Jag hoppas att det kommer ge mig ännu ett lyft att få en bra liga igen och inte bara Champions League. Utan att man får spela riktigt bra matcher hela tiden. Att få spela fler tuffa matcher och möta nytt motstånd som du måste förbereda dig på och ta dig förbi. Jag har inte alltid haft det så lätt mot det franska landslaget så det blir till att vara hundra procent i varje match i franska ligan.

I Brest finns bland annat redan svenskorna Louise Sand och Filippa Idéhn.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
Såväl Louise Sand som Filippa Idéhn spelar i Brest sedan tidigare.
ARTIKELN HANDLAR OM