Luleå inledde slutspelet med seger

SPORTBLADET

Luleås basketdamer inledde SM-slutspelet med en seger.

På torsdagskvällen vann de regerande mästarinnorna komfortabelt mot Mark med 99–69.

– Vi kan göra vissa saker ännu bättre, säger Luleåtränaren David Visscher efter matchen.

Det blev en enkel inledande seger mot Mark för de regerande svenska mästarinnorna Luleå. Redan i halvtid ledde norrbottningarna med 50–29 och när fyra perioder var resultatet 99–69.

– Det är alltid bra att vinna när det är kvartsfinal och slutspel. Nu har jag inte sett matchen i efterhand än, men det var en konstig match. Vi gjorde mycket poäng men kunde ha hittat ett bättre flyt i vårt offensiva spel. Det var inte riktigt så bra som det kunde ha varit, säger David Visscher.

”Spred ut poängen”

Poängbäst i matchen blev gästernas Janee April Thompson och Alexis Michelle Hyder, båda på 23 poäng. I hemmalaget blev Jessica Thomas bästa poängplockare på 20 poäng och åtta assist.

– Vi var bra i tvåpoängsspelet, men vi slängde bort en del bollar offensivt. Det är lite konstigt att säga så när man gör 99 poäng, men vi kan ännu bättre och det vet jag tjejerna också känner. Sedan var det väldigt positivt att vi spred ut poängen på många spelare. Många andra lag i ligan har bara en eller två spelare att förlita sig på, men vi har flera som kan producera, säger Luleåtränaren.

Redan på måndag får Mark chans till revansch när Luleå gästar Kinnahallen. Där är väsgötarna piskade att vinna för att säsongen inte ska vara över.

– Vi vet att det kommer bli en tuffare match i Kinna nästa vecka. Där kommer de spela för sitt liv framför hemmapubliken. Vi kommer behöva spela bra och vara taggade i 40 minuter.

Wurtz dominerade

I den andra kvartsfinalmatchen för kvällen vann Telge på hemmaplan med 82–61 mot Eos. Södertäljelagets Taylor Wurtz blev där poängbäst med 23 poäng och fem assist och tio returer.

Även där spelas nästa match på måndag när Telge tar resan ner till Lund.

ARTIKELN HANDLAR OM