Västerås tvingar fram en avgörande match

SPORTBLADET

Inför matchen handlade allt om Simon Jansson och Daniel Mossberg.

Under matchen handlade allt om – just det, Simon Jansson.

Mittfältaren blev utbuad, och var delaktig i det mesta när Västerås tvingade fram en femte och avgörande match mot Sandviken.

– Jag var oerhört spelsugen, säger Jansson.

Västerås var piskat att vinna, på bortais mot Sandviken, för att tvinga fram en femte och avgörande semifinal.

Fokus inför matchen låg annars på den avstängning som Daniel Mossberg fick under fredagen. Västerås anmälde Mossberg efter ett slag på Simon Jansson i semifinal tre, samtidigt som Sandviken anmälde VSK:s Jonas Nilsson och Simon Jansson, för respektive tilltag mot Saik-spelare.

Mossberg fick fyra matchers avstängning, Jonas Nilsson och Simon Jansson friades.

– Jag är inte så pratsugen och jag har inte så mycket att säga, jag är inte på det humöret. Det känns jobbigt, sa Mossberg till Sportbladet om sin avstängning.

– Vi har kopplat bort det helt och bara haft tankarna på matchen, och det visar vi ju i dag, säger Simon Jansson om Mossbergs avstängning.

Två snabba mål avgjorde

Simon Jansson buades ut av hemmapubliken under hela fredagens match, men skulle tidigt visa att han inte hade några problem med det.

Det tog tolv minuter, sen hade han på helt egen hand gett Västerås ledningen.

– Jag var oerhört taggad efter smällen i match tre, jag kände mig spelsugen. Vi går ut bra och tar tag i taktpinnen direkt. Buandet är ingenting man tänker på, det ger bara energi, säger Simon Jansson.

Sandviken hade dock inlett matchen bäst och hade de första tio minuterna två ramträffar. Och kvitteringen skulle komma, på straff från Erik Pettersson, efter 25 minuter.

Men glädjen blev kortvarig och Västerås kunde bara minuterna senare göra 2-1, och kort därefter även 3-1.

Patrik Nilsson reducerade för Sandviken, på hörna, strax innan den första halvlekens slut.

"Känns inspirerande"

Men Västerås höjde tempot ytterligare i den andra halvleken. Efter två dåliga SAIK-hörnor, och två snabba VSK-kontringar, var ställningen plötsligt 5-2.

SAIK skapade lite spänning genom två snabba hörnmål, men Västerås drog sen i från.

Slutresultatet blev till slut 4-8.

Segerregissör?

Den utbuade, och omtalade, Simon Jansson. Som barn var han ofta och såg på VSK. Supporter då, supporter i dag. På söndag kan han skjuta klubben i sitt hjärta till en SM-final.

– Det känns inspirerande. Mitt mål när jag kom hit från Edsbyn var att ta oss till en final och vinna guldet, det är målet. Men vi har en stor utmaning framför oss, säger han.

"Västerås är bättre"

Sandviken har varit i fem raka SM-finaler, nu krävs en vinst borta mot Västerås på söndag, i den helt avgörande semifinalen.

– Västerås är bättre än oss i dag. Det brukar vara så när man får stryk. Vi har våra två viktigaste spelare borta, den enda med hjärnskakning (Linus Forslund) och den andra med avstängning (Daniel Mossberg), säger Sandvikens tränare Anders Jakobsson.

Störde avstängningen någonting inför matchen?

– Nej. Visst är folk förbannade, men det kom inte som någon överraskning. Men det är skit samma, nu är det nya tag till på söndag.