’Folk vill ta bilder när de kommer fram i dag’

SPORTBLADET

Stor kändis, inte bara för hockeyetablissemanget.

Nu berättar Henrik Lundqvist om livet som mycket igenkänd idrottare.

– Förr kom det fram någon och frågade om autograf. I dag är det mer att folk vill ta bilder, säger målvakten.

Alla framgångar har gjort Henrik Lundqvist till en av de absolut största idrottskändisarna med hög igenkännande-faktor.

– Klart att det förändrats under de elva åren som jag varit i NHL. Sociala medier och selfies fanns inte förr. Då kanske någon kom fram någon och frågade, lite försynt, om autograf. I dag är det bilder som gäller.

Hur hanterar du det?

– Så gott det går så ställer jag upp. När folk är glada så vill man bjuda till. Jag minns hur jag själv kände mig när jag ville gå fram till en känd person och jag hade inte modet faktiskt.

– När det tar mycket tid från min familj eller vänner så är jag mer tillbakadragen. Jag tycker det är svårt när anhöriga måste stå och vänta för bildtagningar.

Vilken är den roligaste selfien du varit med om?

– Jag garvar åt vissa situationer när det blir stora folksamlingar.

Vad säger äldsta dottern om dina selfies?

– Hon försöker förstå. Och hon har frågat varför alla vill ta bilder. Först skämtade jag och sa att de ville ta bilder bara för att jag är en sådan bra pappa. Men frugan tyckte jag skulle vara ärlig och jag berättade att jag är en hockeyspelare.

Förstod hon?

– Vet inte. Det är kanske lite suddigt för henne, men hon börjar koppla ihop olika delar. Hon har varit på matcher och skrikit som en supporter. Hon börjar koppla ihop New York och att pappa jobbar.

ARTIKELN HANDLAR OM