Svensson ett nytt guldhopp i OS

Reporter: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann VC-tävling på OS-banan i Rio

vinnare på os-banan Landskrona-Saxtorps Jaktskytteklubb, vann under söndagen världscuptävlingen i skeet i Rio de Janeiro. Världscupen avgjordes på de banor där OS avgörs senare i år.
Foto: TT
vinnare på os-banan Landskrona-Saxtorps Jaktskytteklubb, vann under söndagen världscuptävlingen i skeet i Rio de Janeiro. Världscupen avgjordes på de banor där OS avgörs senare i år.

Lerduveskytten Marcus Svensson blev i helgen ett rejält guldhopp i OS.

När skåningen nu tog sin första världscupseger så var det just i Rio de Janeiro – på de kommande OS-banorna.

– Jäkligt skoj, det lovar gott inför OS, säger Svensson till TT.

Segern kom efter särskjutning mot indiern Mairaj Ahmad Khan. Under grundomgången träffade Svensson 121 av 125 duvor, i finalen 15 av 16 och i särskjutningen, när nerverna svek Mairaj Ahmad Khan, kunde Marcus Svensson avgöra med att få ner sina två första.

Segern var Landskrona-Saxtorpsskyttens första i världscupen.

– Jag sköt riktigt bra i dag, och när det väl gick till särskjutning så tänkte jag bara att jag inte skulle förlora. Jag var så förbannad att jag missade en i finalen, det får inte hända. Men då bestämde jag mig för att träffa alla i särskjutningen och det gjorde jag.

TT: Inser du att nu kommer vi alla se dig som ett guldhopp i OS?

– Ja, det hoppas jag med. Man får försöka ta det som en vanlig tävling. Kan man bara ta sig till final kan ju allting hända. Nu har ju visat att jag kan ta mig ända fram, vinna en världscuptävling och dessutom göra det efter särskjutning. Det känns väldigt lovande inför OS.

”Bekväm i finaler”

Förbundskaptenen Christer Svensson var såklart nöjd efteråt.

– Det är ju fantastiskt naturligtvis. Det visar att vi är på rätt väg och Marcus gjorde till exempel en jättebra sistaserie i grundomgången där han var tvungen att skjuta fullt för att gå till final. Och finalen gör han jättebra, säger Christer Svensson till förbundets hemsida.

– Han är stabil och bekväm i finaler. Lite förvånad blev jag att det gick till särskjutning. Han borde stängt igen dörren i sista dubbeln där han bommade en. Men då sade vi att vi tar det i särskjutningen i stället och det gick ju bra.

Publicerad: