Otäck krasch i Belgiens F1-lopp

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Krockade när han körde i 300 km/timmen

Kevin Magnussen tappade kontrollen över sin Renault.

Han körde i runt 300 km /timmen när han slog i däckstapeln.

– Men han är okej, ropar tävlingsingenjören över radion.

Kevin Magnussen
Foto: TT
Kevin Magnussen

Det var ett kaosartad start av Belgiens GP. Red Bulls Max Verstappen, som startade tvåa gjorde en dålig start och försöka attackera in i kurvan med namnet La Source. Ferraris Kimi Räikkönen gled undan men fick då kontakt med sin teamkollega Sebstian Vettel som snurrade runt.

Redan där var det ett virrvarr av bildelar på banan och när Marcus Ericsson sedan fick problem med växellådan och bröt loppet på det sjätte varvet hade fyra bilar redan parkerat.

– Jag hade kommit ikapp klungan och kände att det kanske kunde vara vår dag, men då kunde jag inte växla igenom, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Fredagen var bra, men under lördagen och söndagen har det bara varit problem.

Svår krasch

Strax därefter fick Kevin Magnussen Renault probem i Eau Rouge. Han höll en hastighet på närmare 300 km i timmen när han tappade kontrollen över bilen och slog in i däckstapeln. Dansken kunde lämna bilen själv, men han haltade och det såg ut som om han hade problem med vänster fot. Han tas nu om hand av läkare.

Tävlingen avbröts efter incidenten eftersom arrangörerna behövde reparera banbegränsningen, men startades sedan om. Nico Rosberg, Mercedes, behöll greppet om loppet och körde hem segern, Daniel Ricciardo, Red Bull slutade tvåa och Lewis Hamilton slutade trea.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad: