Tour de France 2016

Froome i topp inför touravslutning

SPORTBLADET

Chris Froome är bara en söndagscykling från sin tredje totalseger i Tour de France.

Britten är 4.05 före loppets tvåa Romain Bardet och nu kan bara ett rambrott, femdubbel punktering eller en kraftig hjärnskakning hindra britten från att ta sin tredje totalseger i cykelklassikern.

Inte ens två vådliga vurpor i det tre veckor långa kraftprovet, den senaste i fredags, har lyckats stoppa 31-åringen mer än tillfälligt. Mörbultad och med bandagerat högerknä cyklade Froome in på tjugonde plats i lördagens etapp, 146,5 kilometer mellan Megève och Morzine-Avoriaz, som vanns av spanjoren Jon Izagirre.

”Intensiv tävling”

Värsta konkurrenten, hemmahoppet Romain Bardet, blev tia men tog bara in sex sekunder på den näst sista etappen. Och eftersom söndagens avslutande cykling brukar ha karaktären av uppvisning lär Froome försvara fjolårstiteln. Froome vann även 2013 och höll ett förberedande tacktal redan på lördagen.

– Det har varit en riktigt intensiv tävling. Det är en fantastisk känsla att få åka över mållinjen med mina lagkamrater. Jag vill tacka dem för deras idoga arbete, de har varit med mig hela vägen, sade han.

Söndagens dryga elva mil långa etapp startar i Chantilly och avslutas inne i centrala Paris.

TT

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tour de France 2016

ÄMNEN I ARTIKELN

Tour de France 2016

Chris Froome

Tour de France

Cykelsport