Annas motorlista

Foto: AFP
Nico Rosberg toppar veckans motorlista.
SPORTBLADET

Här är topp tio samt veckans motorstopp.

Foto: JERKER IVARSSON
Jimmy Eriksson har Tysklands GP på Hockenheimring framför sig.

✓ 1: Nico Rosberg

Han blev av med VM-ledningen i Ungern förra veckan, nu kör han hemma i Tyskland. Dags att ta tillbaka kommandot i det sista loppet före sommaruppehållet? Han var snabbast under fredagen och vann på Tysklands GP på Hockenheim 2014.

✓ 2: Andreas Jonsson

Tillsammans med Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Peter Ljung ska de försöka försvara sin VM-titel i speedway när lag-VM avgörs i Manchester senare i kväll.

✓ 3: Joakim Ljunggren

Fjolårets vinnare i Battle of Vikings får tuff konkurrens i helgen. Världsstjärnan Graham Jarvis, som vunnit klassiker som Erzberg Rodeo och Red Bull Romaniacs, kommer till Nordens största tävling i extremenduro.

✓ 4: Pontus Tidemand

Han fortsätter att jaga pallplatser i WRC2, efter halva rallyt ligger han på plats tre i WRC2, plats 13 totalt. Kollegan Emil Bergqvist fastnade i ett dike i går, men startar om rallyt i dag.

✓ 5: Kris Meeke

Han har ledningen i Finlands VM-rally efter de två första dagarna. Efter 12 av 24 specialsträckor jagar Jari-Matti Latvala, 18,1 sekunder, efter britten. VM-ledaren Sebastien Ogier gjorde en miss på den tionde specialsträckan, fastnade i diket och tappade tid.

✓ 6: Jimmy Eriksson

GP2-föraren körde bra i Ungern, även om bilen gick sönder. Nu väntar Tysklands GP på Hockenheimring. Även Gustav Malja hoppas på bättre resultat i Tyskland jämfört med i Ungern.

✓ 7: Joel Eriksson

Racingtalangen är klar för Masters of Formula 3. Tävlingen, som avgörs på holländska Zandvoort den 19–21 augusti, är en av de mest prestigefyllda inom F3. Bland mästarna finns förare som David Coulthard, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Max Verstappen och Felix Rosenqvist. I går stod Eriksson på prispallen i EM-loppet på Spa. I dag vann han.

✓ 8: Alvin Östlund

Svensken fortsätter att plocka VM-poäng. Efter 13 deltävlingar ligger han på plats 12 i MX2.

✓ 9: Felix Rosenqvist

Svensken kör 24-timmarsloppet på Spa i helgen.

✓ 10: Ross Brawn

Teknikchefen James Allison har lämnat Ferraris F1-team och nu har Brawn synts i närheten av Hockenheimring och genast ryktas det om att Ferraris tidigare teknikchef förhandlar om en framtid med teamet.

■ Motorstopp: Annas Motor

Det är dags för OS – och för F1:s sommarlov. Därför tar ”motorsidan” semester och återkommer till den sista helgen i augusti när F1 startar om med Belgiens GP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motor