Kinsey: ”En vecka innan jag förstod”

SPORTBLADET

Kinsey om OS-biljetten – och samtalet som ändrade allt

Foto: TT

Erika Kinsey fick lite överraskande en OS-biljett.

Något som, efter en jobbig period, får henne att blicka framåt istället för bakåt.

– Jag försöker fokusera på OS och bara ha med allt positivt, säger Erika Kinsey.

Höjdhopparen är en av friidrottarna som tävlar i Karlstads Grand Prix under onsdagen. För Kinseys del är det dock mer träning inför OS, än tävling.

– Egentligen har jag varit inne i en hård träningsperiod. Jag har lite sega ben och tänker inte stressa upp och ha höga höjder som mål. Jag vill hitta känsla och rytm nu, säger Erika Kinsey.

”Man börjar tveka"

Kinseys säsong har varit upp och ner. Trots att hon klarade kvalgränsen till OS, var det länge mycket osäkert om hon skulle få åka efter att ha misslyckats på EM i Amsterdam. När förbundskapten Karin Torneklint ringde kom beskedet som en chock.

– Jag sa, "skojar du?” och då sa Karin "nej sånt skojar jag inte om". Jag blev mest bara chockad. Det tog en vecka innan jag förstod att det var sant, säger Erika Kinsey.

Hon tvekade länge på om hon skulle få chansen.

– Jag har inte hoppat de höjderna jag gjorde förra året, även om jag klarat kvalgränsen så tänkte jag ”tror de på mig?”. Det blir så att man börjar tveka. man vet aldrig, jag var aldrig säker men hoppades hela tiden, säger Erika Kinsey.

Fokuserar på OS

Tidigare har höjdhopparen pratat med Sportbladet om sin depression. Någonting som hon inte vill ta upp nu, allt fokus ligger framåt.

– Det är bra, jag har inte lust att gå in på det nu. Jag försöker fokusera på OS och bara ha med allt positivt och bara fokusera på det, säger höjdhopparen.

Som Erika Kinsey tidigare berättat har depressionen berott både på idrotten men också på saker utanför. Men pressen som kommer med ett OS är ingenting som oroar henne.

– Inte så mycket som innan faktiskt, för det här är den stora drömmen och målet. Det känns som att det bara är att gå in och njuta och ha kul, säger höjdhopparen.

”Det är en dröm"

OS-biljetten är viktig för hennes fortsatta idrottskarriär.

– Väldigt viktigt. Det är en dröm som jag haft sen jag var jätteliten. Jag kanske var sju-åtta år när jag började drömma om det. Sen dog det där ett tag när jag slutade med friidrotten. Men så vakande det till liv igen nu och att jag ska till OS känns ju helt overkligt, säger Kinsey.

Hade du orkat satsa på nästa OS, om du inte kommit med nu?

– Oj det är så svår fråga att svara på. Jag vet faktiskt inte, säger Erika Kinsey.

ARTIKELN HANDLAR OM