Målvaktens storspel sänkte Luleå

SPORTBLADET

Säkrade andraplatsen

Luleå dominerade spelet i stora delar av matchen. Men Lasse Johansson tog allt – och rånade Luleå på vinsten när Frölunda vann med 1-0 i förlängning.

– Det var riktigt svettigt stundtals, kommenterade matchvinnaren Lars Johansson.

Det var stundtals spel mot ett mål i toppmötet mellan Luleå och Frölunda. I andra perioden sköt Luleå hela 17 skott mot mål – men Lasse Johansson tog allt som kom i hans väg. Frölunda kunde sedan i förlängningen sno med sig vinsten när Henrik Tömmernös stod för matchens enda mål.

– Det var riktigt svettigt stundtals, framför allt i andra perioden. Men det var med mycket tur och en hel del hjälp av stolparna och ribban som jag kunde hålla nollan. Jag hade verkligen marginalerna på min sida ikväll, säger matchhjälten Lars Johansson till Sportbladet efter matchen.

"Fått ett stort förtroende av tränarna"

Inför säsongen värvade Frölunda landslagsmeriterade Johan Gustafsson som tilltänkt förstemålvakt. Men den landslagsmeriterade Gustafsson har fått stå tillbaka när Lars Johansson storspelat hela säsongen. Efter 49 omgångar har också Lars Johansson högst räddningsprocent av alla målvakter i hela ligan.

– Det har känns bra rent personligt hela den här säsongen. Jag har också fått stått mer matcher den här säsonger än vad jag gjorde förra, och det har gått riktigt bra, säger Johansson

Vill gå längre än förra året

Förra säsongen slutade Frölundas slutspelsäventyr redan i semifinalen när man åkte ut mot mästarna Växjö. Vinsten mot Luleå innebär att man säkrade andraplatsen bakom klara seriesegrarna Skellefteå. Det här året vill Frölunda och Lars Johansson gå hela vägen och ta guld.

– Efter en sämre period tycker jag att vi börjar hitta formen inför slutspelet. Trots att vi spelar sämre idag (läs igår) mot Luleå hittar vi en väg att vinna, och det är en styrka som vi har i laget. Vi har ett bra självförtroende i gruppen och nu ska vi bara konservera formen inför slutspelet.

– Vi ska vara förberedda inför slutspelet både fysiskt, men även mentalt. Vi får se vad tränarna hittar på för något. Men vi har gjort en bra försäsong och även tränat bra under säsongen, så vi är förberedda på ett långt slutspel.

ARTIKELN HANDLAR OM