Mejla

Per Bjurman

Bland historiens minst upphetsande

SPORTBLADET

NEW YORK. Loui Eriksson blir kvar i Boston Bruins.

Något särskilt mycket mer dramatiskt finns inte rapportera från en av NHL-historiens minst upphetsande deadline-dagar.

Det gick redan på förhand att ana att NHLs haussade ”Trade deadline day” skulle bli ett antiklimax – igen.

Precis som de närmast föregående säsongerna hade så många stora affärer genomförts veckorna och dygnen innan att det inte fanns särskilt många tänkbara kvar till själva Dagen D.

Toronto och Ottawa gjorde redan för två veckor sedan jättedealen som slutade med att Dion Phaneuf hamnade i kanadensiska huvudstaden, Chicago knöt till sig Andrew Ladd, Christian Erhoff, Dale Weise och Tomas Fleischmann under helgen och i söndags blev Carolina-kaptenen Eric Staal klar för New York Rangers

Det lilla av verkligt värde som hände timmarna innan fönstret stängde på måndagseftermiddagen  var att Arizona skickade danske speedkulan Mikkel Bödker till Colorado i utbyte mot veteranen Alex Tanguay och ett par ”prospects”, att Dallas offrade finländaren Jyrkki Jokkipakka och framtid för Calgary-backen Kris Russell och att Anaheim fick Brandon Pirri av Florida väldigt billigt – men de trejderna förärades rubriker enkom i brist på konkurrens.

För svenskt vidkommande var den stora frågan om Boston Bruins skulle trejda Loui Eriksson.

Lite snopet

Förhandlingarna om en förlängning av hans kontrakt – som går ut efter den här säsongen – har strandat och enligt uppgift lyssnade Bruins in i det sista på erbjudanden från andra klubbar. General managern Don Sweeney fick dock inte fullt så mycket i utbyte som han ville och bestämde sig till sist för att behålla den 30-årige snipern.

Det betyder antingen att förhandlingarna återupptas under våren – eller att Loui går ut på fria marknaden som free agent i sommar.

Jonathan Drouin, supertalangen som hamnat på kant med Tampas ledning och tillbringar sina dagar hemma i pojkrummet i Montreal, blev inte heller trejdad – ej heller någon av de St Louis tunga backar, Edmontons talanger eller Torontos komplement.

Lite snopet, får man säga.

I den mån styrkeförhållanden förändrades skedde det inte under måndagen.

I väst ser regerande mästarna Chicago ser ännu starkare ut än förra veckan, det är sant – men uppgraderingen skedde redan den gångna helgen.

I öst? Status quo. Washington var bäst igår och är det idag också.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Av: 

Per Bjurman

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Loui Eriksson

Boston Bruins

NHL

New York Rangers

Andrew Ladd

Dion Phaneuf

Kris Russell