”Känner mig sviken av en del lagkamrater”

SPORTBLADET

Infekterat bråk i Hammarby bandy

Foto: Robert Rimgård förlorade energi och spelglädje efter tränarskiftet i Hammarby.

Sedan Magnus Brodén fick sparken har spelarna i Hammarby varit uppdelade i två läger.

De som fick guldtränaren avsatt – och de som ville ha honom kvar.

– Jag ville inte ens vara på Zinken och funderade på att skita i det, säger Robert Rimgård till Bandyfeber-bloggen.

Hammarby förlorade den femte och avgörande kvartsfinalen mot Sandviken. Då, när säsongen var över, valde många spelare att kasta munkavlen och uttala sig om Magnus Brodén, som tvingades bort från tränarjobbet i slutet av januari.

Landslagsmeriterade Johan Willes, som avslutar karriären, berättade för Bandypuls att de mest rutinerade spelarna gick samman och vände sig till styrelsen. Deras förtroende för Brodén var slut.

– Vi var åtta spelare, de äldsta i truppen, som ställde en fråga till styrelsen: Ville vi ha någon chans i år eller skulle vi skita i det? Och skulle vi ha någon chans var vi tvungna att få in ny energi. Det var så vi kände det, säger Johan Willes.

Ville ha Brodén kvar

Förre lagkaptenen och sportchefen Stefan ”X:et” Erixon och Anders Östling tog över som tränare, men det betyder inte att allt var frid och fröjd i omklädningsrummet.

Det fanns nämligen ett antal spelare som ville ha Brodén kvar som tränare.

– Det var fyra spelare som inte köpte det alls, och de tappade all energi. Det var olyckligt, men på något sätt kan jag tycka att man måste vara lite proffsig också, säger Willes till Bandypuls.

”Tappade gnistan helt”

Efter den fjärde kvartsfinalen berättade Robin Sundin att ”det var en fantastiskt god feeling i laget” men alla spelare är inte villiga att skriva under på det.

I Bandyfeber-bloggen ger förre lagkaptenen Robert Rimgård, Anders Persson och målvakten Patrik Hedberg sina versioner. De förlorade både energi och spelglädje när Brodén försvann, och de återfann den inte under det nya tränarparet.

– Jag tappade gnistan helt och det är inte längre kul att komma till Zinken. Hela den här grejen tog väldigt hårt på mig och jag har mått väldigt dåligt efter det här. Jag känner mig sviken av en del av mina lagkamrater, säger Robert Rimgård till Bandyfeber-bloggen.

Infekterat i omklädningsrummet

Han berättar att situationen har varit så infekterad att han knappt pratat med vissa lagkamrater.

– Jag tycker jag har varit så proffsig som jag kan. Jag har stått upp i omklädningsrummet inför alla och sagt hur jag känt. Jag har känt mig så sviken och mått så dåligt att jag till och med pratat med en psykolog. Vad mer kan man göra?

Magnus Brodén väljer att följa skriverierna med tystnad.

– Jag vet vad jag har gjort och kommenterar ingenting. Det blir bara pajkastning fram och tillbaka och det har jag ingen lust med, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM