Ericsson jagar första poängen på favoritbanan

Jakten på poäng fortsätter.

Den här gången på Marcus Ericssons favoritbana.

– Suzuka är underbar!

Efter 19 lopp utan en enda poäng fortsätter F1-föraren Marcus Ericsson och hans team Sauber nu jakten i Japan. På den bana som svensken älskar.

– Jag ser verkligen fram emot Japans GP, det är min favoritbana, säger Ericsson.

Han har många bra minnen från Japan eftersom han bodde där när han tävlade i det japanska F3-mästerskapet 2009. Det året vann han också mästerskapet på Suzuka.

– Suzuka är min absoluta favoritbana, jag körde många lopp där i F3, bland annat vann jag mitt första första F3-race där, har Ericsson berättat för Sportbladet.

– Den banan är underbar, går som en åtta. Det finns inga stora avåkningszoner, men många härliga kurvkombinationer.

”Passar oss”

Sauber har haft en tung säsong och ligger sist i VM utan poäng. För att avancera till tiondeplatsen, vilket ger flera hundra miljoner extra i kassan, krävs det att teamet går förbi Manor som har tagit en poäng i år. Ericssons team har uppdaterat bilen under hösten och i Malaysia förra veckan fick de för första gången ett positivt svar. Ericsson var väldigt nära Q2 och han gjorde inga misstag under loppet heller, även om det inte räckte till poäng.

Därför har han nu anlänt till Japan med en positiv känsla i kroppen.

– Jag tror att Suzuka passar oss ännu bättre, säger han till Viasat Motor.

– Det är min bana.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.