Jimmy Eriksson tog första GP2-poängen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Jimmy Eriksson körde strålande i Österrike.

Det gav honom hans första poäng i GP2.

- Det känns ganska overkligt att åka härifrån med mitt bästa resultat hittills, säger Jimmy Eriksson.

Eriksson var positiv inför tävlingen på Red Bull Ring som är en bana som han kört mycket på tidigare under karriären, men han hade tekniska problem under tidskvalet och en bestraffning med från det förra loppet i Baku.

Det gjorde att han startade det första loppet från depån, men han gjorde rätt val när regnet tilltog och stannade på torrdäck. Han avancerade genom fältet och låg femma när loppet avbröts sedan den dåvarande mästerskapsledaren Artem Markelov kraschart.  Regnet upphörde och alla förare kom ut på torrdäck, men Eriksson kämpade sig i mål som femma.

- Det känns ganska overkligt att åka härifrån med mitt bästa resultat hittills i GP2, framför allt med tanke på de förutsättningar vi hade, säger Jimmy Eriksson.

– Det såg onekligen mörkt ut efter kvalet, där bilen stannade innan jag kunde sätta en riktig tid, men det här bevisar verkligen att allting alltid kan hända i racing. Det var förstås ett speciellt lopp med speciella omständigheter, men vi gjorde ett bra race rent strategiskt och vi var tillräckligt snabba när vi behövde vara det.

Tidstillägg

Gustav Malja slutade nia i det första loppet, men i efterhand gav domarna honom ett tidstillägg på 30 sekunder för att olovligt ha passerat säkerhetsbilen under racet.  Därmed förlorade svensken sin poängplats och slutade på plats 13.

I det andra racet var Eriksson 13:e man och Malja 16:e.

– Det här var ett tufft race för oss, riktigt svåra förhållanden. Det kändes okej i början av loppet och jag kunde ta ett par placeringar under de första varven. Jag hade inget att förlora med tanke på utgångsläget och försökte verkligen ta mig framåt i fältet, men tyvärr gjorde jag ett par misstag i stället och tappade ett par platser, säger Malja.

– Vi gick in för slicks när säkerhetsbilen kom ut i slutet av loppet, men det blev inte heller något bra drag. Säkerhetsbilen var bara ute ett varv, vilket innebar att vi inte kom ikapp den igen innan omstarten gick och att vi istället blev ett halvt varv efter tätklungan. Inget bra race, och ingen bra helg överlag, men det är i svåra stunder man växer och jag ser redan fram emot Silverstone.

Nästa deltävling avgörs i Storbritannien redan på lördag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

GP2 2016

GP2

Motorsport