”Jag har bara kört häck sedan mars”

SPORTBLADET

Kallur inför första häckloppet på sex år

Foto: Susanna Kallur.

Första riktiga häckloppet på sex år. 
Nu gör Susanna Kallur comeback på Diamond League-galan i Stockholm och siktar mot kvalgränsen som ska ta henne till OS i Rio.
– Jag har längtat varje dag de senaste sex åren, säger Kallur.

Hon har inte tävlat på 100 meter häck sedan 2010. Under morgondagens Diamond League-gala i Stockholm är Susanna Kallur tillbaka. 
– Det känns bra, det känns väldigt bra. Jag är glad att vara här. Jag har längtat varje dag de senaste sex åren, säger Kallur och fortsätter: 
– Jag är redo. 
Kallur hoppas på en plats i OS i Rio. SOK:s kvaltid för att ta sig till dit är 12,80. Det är en tid Kallur sprungit på 36 gånger i karriären, men senast var i New York för sex år sedan när hon gjorde sitt första comebackförsök efter stressfrakturen hon drog på sig 2008.
– Jag vet inte om jag måste göra det en eller två gånger men jag ska gå för det.
– Jag har bara kört häck sedan mars. Min fysiska form känns bra, men det är en stor och rolig utmaning att hitta häckrytmen efter en sådan lång tid.

”Har gett det alla chanser”

På frågan om hon har varit nära att ge upp svarar Kallur: 
– Inte speciellt nära alls. Så länge jag känner att det finns hopp att jag kan komma tillbaka vill jag inte ge upp. Jag har gett det alla chanser jag har. 
Kallur får hårt motstånd i Stockholm och ställs bland annat mot Kendra Harrison som slog till med den näst bästa tiden någonsin på 100 meter häck när hon sprang på 12.24 för två veckor sedan.

– Min puls gick upp till 200 när jag såg henne. Det var vacker. Jag ville vara inne i henne, sa Kallur brast ut i skratt och tillade snabbt:

– Eller förlåt. Jag menar att jag ville vara den personen som sprang så snabbt.
Även den olympiska mästarinnan Sally Pearson och inomhusvärdsmästaren på 60 meter häck Nia Ali.

ARTIKELN HANDLAR OM