Lotta Schelin om USA: ”Kan bli sjukt tufft”

Brasilia. När Sverige gick av planen mot Kina var det exakt 61 timmar kvar till nästa match på samma stadion.

Dessutom i tryckande middagshetta.

– Jag tror det kommer att bli sjukt tufft, säger Lotta Schelin.

Ett OS är inte som någon annan fotbollsturnering. På sex dagar har Sverige spelat tre gruppspelsmatcher och dessutom haft en resdag. Mot Kina var det därför ordentligt trött ben på flera spelare, Nilla Fischer fick kliva av med kramp och Lotta Schelin erkände att hon var "jävligt trött på slutet".

Men det kommer att bli än värre. För efter att ha spelat kvällsmatchen i Brasilia i dag så är det dags igen vid 13.00 på fredag. 61 timmar efter slutsignalen mot Kina. Men inte nog med det, då förbyts behaglig kvällstemperatur mot stekande sol och temperaturer som kommer att nå upp till, och kanske till och med över, 40 grader i solen.

”Blir svinvarmt”

– Ja vi förlorar många timmar på avsparkstiden och plus att det kommer bli svinvarmt. Det är väldigt speciellt, ett jättetufft schema, säger Lotta Schelin.

– Det kommer bli sjukt tufft, men det blir det för USA också. Det kommer nog att påverka speltempot, fortsätter hon.

Men den enda trösten är att USA faktiskt har det värre. Laget ska resa från Manaus till Brasilia under morgondagen när svenskorna vilar på hotellet.

– Jag tror det blir rätt viktigt, det är skitskönt att vara på plats. Bara att få sova i morgon, jag ska sova länge!, säger den erkänt morgontrötta lagkaptenen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.