Ryan Lochte

”Vill be om ursäkt för mitt beteende”

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Lochte: ”Skulle ha varit mycket mer ansvarstagande”

Rio de Janeiro. Rånet var bara en bluff.

Nu kryper Ryan Lochte till korset i en ursäkt.

"Jag vill be om ursäkt för mitt beteende förra helgen”, skriver han på Instagram.

Det såg ut som ett bevis för osäkerheten och den hotfulla stämningen i Rio visade sig bara vara en jättebluff.

Ryan Lochte och hans simkollegor Gunnar Bentz, Jimmy Feigen och Jack Conger hade inte blivit rånade med en pistol mot huvudet. I stället hade de ställt till med OS största skandal med sina lögner.

Lochte hann åka hem men hans lagkamrater blev stoppade av polis när de skulle lämna landet och fick krypa till korset och erkänna att historien de berättat inte alls stämde.

Det fanns inga vittnen och i stället var mannen med en pistol en säkerhetsvakt som ingripit när gänget vandaliserat en bensinmack och kissat på väggarna.

”Hård kritik”

Lochte har fått stenhård kritik världen runt:

”Det spelar ingen roll vad Lochte har gjort tidigare i OS. Det här bestämde hans arv som den mest pinsamma OS-deltagaren någonsin”, skrev bland annat San Francisco Chronicle.

”Inget polisiärt efterspel”

Nu står det dock klart att simmarna inte riskerar något polisiärt efterspel och då går Ryan Lochte ut med en ursäkt på sin Instagram.

”Jag vill be om ursäkt för mitt beteende förra helgen – för att inte ha varit mer försiktig och uppriktig i hur jag beskrev händelserna den där tidiga morgonen och för min roll i att ta bort fokus från idrottare som uppfyller sina drömmar i OS. Jag har väntat att dela med mig av de här tankarna till det var bekräftat att den juridiska situationen var utredd och det stod klart att mina lagkamrater kommit hem”, skriver han och fortsätter med ett försök till förklaring:

”Det är traumatiskt att vara ute sent med vänner i ett land där du inte talar språket och när en främmande man pekar en pistol mot dig och kräver pengar för att du ska få gå därifrån, men oavsett någon annans beteende den kvällen så skulle jag ha varit mycket mer ansvarstagande i hur jag betedde mig och för det ber jag om ursäkt till mina lagkamrater, mina fans, mina medtävlare, mina sponsorer och värdarna för detta fantastiska arrangemang”, skriver Lochte.

Har donerat pengar

En annan av simmarna, Jimmy Feigen, har under dagen donerat pengar, motsvarande 92 000 svenska kronor, som en ursäkt för bluffen.
Pengarna kommer att gå till idrottsakademier i Rio.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Okända historierna – bytte medalj mot sex

ÄMNEN I ARTIKELN

Ryan Lochte

Simning

Sommar-OS