Malja följde upp med ny pallplats

avAnna Andersson

Foto: MATTIAS PERSSON

Gustav Malja tog en pallplats på Spa.

Det följde han upp med ytterligare en på Monza.

– Det är otroligt att stå på pallen idag, och för andra GP2-racet i rad, säger han.

Svensken startade det första GP2-loppet på Monza på plats 15 och han valde att göra en lång första stint. Han var en av de tre sista förarna att gå i depå, tillsammans med hemmafavoriterna Raffaele Marciello och Antonio Giovinazzi. Precis innan de skulle gå in och byta däck kallades säkerhetsbilen ut efter en incident mellan Arthur Pic och Sergio Canamasas. Det blev rörigt på banan och fel förare (Pierre Gasly) plockades upp som ledare. Det gjorde att Marciello, Malja och Giovinazzi kunde stanna och sedan återansluta som etta, tvåa och trea.

”Wow”

Loppet startades om åtta varv från mål och Gustav Malja kunde styra in sin Rapaxbil som trea - hans andra i rad efter tredjeplatsen i Belgien förra veckan.

– Wow – var ska man börja? Vi hade tur idag, det kan vi inte förneka. Vi hade stor hjälp av säkerhetsbilen, men jag tar det alla dagar i veckan. Vi har haft så mycket otur den här säsongen, så vi får se det här som lite kompensation, säger Gustav Malja.

Eriksson körde upp sig

– Samtidigt gjorde vi också själva ett riktigt bra jobb, och jag upplevde att farten var konkurrenskraftig på både prime- och optiondäcken i förhållande till dem runt omkring. Jag var tvåa bakom Marciello efter omstarten och kände mig faktiskt snabbare än honom, men jag ville inte riskera något. Det var viktigt för oss att verkligen få det här resultatet. Ett par varv från mål kom Giovinazzi förbi, han var helt enkelt lite för snabb

Jimmy Eriksson körde också upp sig och gick i mål på plats 14. I morgon söndag avgörs sprintloppet.

ARTIKELN HANDLAR OM

GP2

Motorsport