”Bara müslipaket och vattenflaskor”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Northugs eländiga julafton på hotellrummet

Petter med lillebror Even. Foto: Skirkustv.no
Foto: SKIRKUSTV.NO
Petter med lillebror Even. Foto: Skirkustv.no

Petter Northug ska vinna Tour de Ski denna säsong.

Ett steg på vägen var att fira en ”eländig” julafton på ett hotellrum ensam med lillebror Even.

– Han lät julen passera i tystnad, säger Northugs tränare Stig Rune Kveen till VG.

Petter Northug har många segrar att blicka tillbaka på, och vara stolt över. Men en titel han alltjämt saknar är Tour de Ski. Den norske superstjärnan har försökt sedan säsongen 2006/07, ställt upp varje år, men har ännu inte lyckats nå hela vägen fram.

Den här säsongen har han enligt norska tidningen VG laddat upp i Toblach i norra Italien, och tillbringat julen i Bernina-alperna. På 2 400 meters höjd har han tillsammans med lillebror Even, 20, tillbringar julen på ett hotell.

”Inga gäster”

Enligt tränare Stig Rune Kveen har Northug fått ladda batterierna ordentligt till när touren återupptas om tre dagar.

Kveen bekräftar också att bröderna Northugs julafton var precis så ”eländig” som den sett ut på Northugs hemsida, Skirkustv.no.

– Ja, det var det faktiskt. Han och Even låg helt ensamma på hotellet i Bernina-alperna på 2 400 meters höjd. Det var inga andra gäster. De hade rest hem för att fira. Det var inget stort julfirande för Petter. Han lät julen passera i tystnad, säger tränaren till VG.

”Snabbt över ändå”

Kveen var en av lagmedlemmarna som åkte hem till Norge för att fira jul, men han menar att Northugs prioriteringar var planerade.

– Han var där i fjol också. Då var det bara müslipaket och vattenflaskor där. Det blev det samma i år. Det spelar ingen roll om det är december, oktober eller februari. Det är viktigt att ha tillräckligt med dygn på hög höjd. Det har varit den bästa uppladdningen för Tour de Ski. Julafton passerar snabbt ändå, säger Kveen.

Publicerad: