Poker

Hyllar sina glasögon efter VM-framgången

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPORTBLADET

Andersson vidare – så är läget för svenskarna i VM

Regerande världsmästaren Martin Jacobson är utslagen ur poker-VM i Las Vegas. Men det finns flera andra spelare kvar som försvarar de blågula färgerna.

En av dem är Anders Andersson, som trots (tack vare?) trasiga glasögon med nöd och näppe tog sig vidare till dag tre.

– Det är nöten, säger Andersson om brillorna i en intervju med Pokermagazine.se.

Anders Andersson kvalade in till Main Event vid WSOP i Las Vegas via nätet för en femtiolapp. Han var länge en av de svenskar som gick bäst under de inledande dagarna, men i slutet av dag 2C på fredagsmorgonen svensk tid tappade han stora delar av sina marker. Med 8 800 marker är han allra längst bak i den dagens fält, med bara någon enstaka spelare bakom sig, inför dag tre av turneringen.

I pausen mellan dagens andra och tredje nivå var läget dock bättre, med cirka 157 000 i marker. Pokermagazine.se fick vid det tillfället en intervju med svensken.

Fördel med trasiga glasögon

– Jag försöker spela mitt bord hela tiden, det är de spelarna jag har emot mig, de andra finns inte just nu, svarade Andersson när ett eventuellt avancemang till tredje dagen kom på tal.

Han passade även på att visa upp sina glasögon, som hade råkat ut för ett missöde då de tappat ena glaset. Anders Andersson tog det dock med ro och menar att det till och med kan vara en fördel.

– Där jag inte har glas ser jag floppen och på det andra ser jag korten. Det är nöten, kan man säga, berättar han med ett leende för sajten.

Den svensk som går bäst för tillfället är Alexander Roumeliotis, som tog sig vidare från dag 2C på en 78:e plats i chip counten, med 215 800 i marker.

Flera svenskar över 100 000

Sedan tidigare har ett par svenskar också överlevt dag 2AB, Ghattas Kortas (124 800), Christer Björin (123 600) och Max Gruvaeus (112 600) är de som tog sig därifrån med mest marker (se övriga svenskhopp i faktarutan).

De två speldagarnas respektive chip leader är amerikanerna Amar Anand (603 500) och David Jackson (408 800). Enligt WSOP.com återstår totalt 1 824 spelare i turneringen.

På fredagskvällen svensk tid slås fältet ihop när det är dags för den tredje dagen i Main Event. Turneringen i Las Vegas tar ett uppehåll på tisdag, innan finalbordet spelas i november.

Följ Superbloggen från WSOP i Las Vegas med bland andra Simon ”Dybban” Lindell och Dan Glimne här.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker

Martin Jacobson (pokerspelare)